Ελλάδα, χώρα μπανανία!..
Σήμερα, στο δεύτερο και τελευταίο μέρος του άρθρου μου περί του δόγματος «Ανήκομεν εις την Δύσιν», θα σας παραθέσω 5 επίσης σημαντικά ιστορικά γεγονότα (άρα αναμφισβήτητα) που δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι και θα είναι δεμένη στο άρμα της Δύσης, και άρα δεν είναι χώρα Ανεξάρτητη και κυρίαρχη, αλλά χώρα μπανανία, με ότι αυτό συνεπάγεται όχι μόνο για την πορεία της οικονομίας της, που την καθορίζουν εν πολλοίς οι διεθνείς τοκογλύφοι, αλλά και για τα εθνικά της ζητήματα!
- Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
- Συνταξιούχος – τραπεζικός, οικονομολόγος
Γεγονός πρώτο:
– Ο Ελληνας πολιτικός Σοφοκλής Βενιζέλος, ο οποίος διετέλεσε «ένα φεγγάρι» και πρωθυπουργός της χώρας, επισκέφθηκε το 1955 επίσημα τη Σοβιετική Ένωση επικεφαλής 15 Ελλήνων βουλευτών της τότε «Βουλής των Ελλήνων». Σε συνάντηση και στιχομυθία μετά του τότε αρχηγού της Σοβιετικής Ένωσης Νικήτα Χρουστσώφ και προβαλλομένου ισχυρισμού υπό του Σοφοκλή Βενιζέλου ότι «Η Ελλάδα είναι φτωχή χώρα», ο Χρουστσώφ απάντησε ορθά – κοφτά:
– «Η Ελλάδα έχει πολύ ορυκτό πλούτο, επίγειο και υποθαλάσσιο (πετρέλαια), αλλά δεν σας αφήνουν να τον βγάλετε»!!!
Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι: – Ποιοί δεν μας αφήνουν να αξιοποιήσουμε τον επίγειο και υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο της χώρας μας, κάτι που αν συνέβαινε, θα άλλαζε άρδην τον επίπεδο ευημερίας της; Απάντηση: ο «ξένος παράγοντας»! Διάβαζε: ΗΠΑ, και Ε.Ε και Αγγλία.
Γεγονός δεύτερο:
Είπαμε ότι η παράδοση της Ελλάδας στην κηδεμονία της Αγγλίας (και στη συνέχεια των ΗΠΑ) με τη συμφωνία της Γιάλτας έχει αποβεί εις βάρος των μακροπρόθεσμων συμφερόντων της χώρας μας. Γι’ αυτό ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήθελε να μπει η Ελλάδα στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες – σήμερα Ε.Ε.- για να απεξαρτηθεί, κάπως, από τον αμερικάνικο παράγοντα.
Το τότε ΚΚΕ με τον Ν. Ζαχαριάδη επικεφαλής, εκτιμούσε – έχοντας μια σειρά από ψευδαισθήσεις και αυταπάτες- ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτινάξει, με τον πανίσχυρο ΕΛΛΑΣ, την αγγλική κυριαρχία, οπότε και θα εντασσόταν στο ανατολικό μπλοκ ή στον κατ’ ευφημισμό «σοσιαλιστικό παράδεισο»!
Γράφει εν προκειμένω – και επακριβώς αντιγράφω – ο Κ. Κόλμερ στο περίφημο βιβλίο του «Τα πετρέλαια της Ελλάδος»:
« Ο μόνος που αμφέβαλε δια την επιτυχία της κομμουνιστικής ανταρσίας στα ελληνικά βουνά ήταν ο ίδιος ο σοβιετικός δικτάτωρ Ιωσήφ Στάλιν! Εις συνομιλίαν του μετά των Γιουγκοσλάβων κομμουνιστών Μίλοβαν Τζίλας και Εντβαρντ Καρντέλι ερωτά:
– «Πιστεύετε ότι ο ξεσηκωμός στην Ελλάδα θα επιτύχει;»
Και για ν’ αποστομώσει αμέσως τις «πιθανότητες επιτυχίας» που ψέλλιζε ο Καρντέλι, σπεύδει λέγων:
-«Νομίζετε (με τις υποθέσεις σας) ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, το ισχυρότερο κράτος επί της γης, θα σας αφήσει να σπάσετε τις γραμμές επικοινωνίας στην Μεσόγειο; Ανοησίες. Δεν έχομε ναυτικό. Το αντάρτικο στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσει το ταχύτερον δυνατόν!»
Οι «γραμμές επικοινωνίας» στις οποίες αναφερόταν ο Στάλιν δεν είναι άλλες απ’ τις συγκοινωνίες και τις επικοινωνίες ανεφοδιασμού της Δύσεως με το μεσανατολικό πετρέλαιο, οι οποίες πρέπει να μείνουν ανέπαφες, και είναι εκείνες που θα προδιαγράψουν την πορεία της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια μέχρι και σήμερα! (βλέπε και «συμφωνία των Πρεσπών» που στην ουσία η υλοποίησή της θα διασφαλίσει τη διέλευση πετρελαιαγωγού αμερικάνικων και γερμανικών συμφερόντων από το κράτος των Σκοπίων).
Σ.σ. Τα Δωδεκάνησα ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα όχι με πρωτοβουλία των «συμμάχων μας» αλλά με πρωτοβουλία του Στάλιν! Ο οποίος Στάλιν είχε κάνει την περίφημη δήλωση διαρκούντος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πως:
«Οταν νικήσουμε, θα μπούμε στη Βουλγαρία ως τιμωροί, στη Γιουγκοσλαβία ως ελευθερωτές και στην Ελλάδα ως προσκυνητές».
Συμπέρασμα: Είδατε τι τραγικό τέλος είχε ο ιστορικός ηγέτης του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης… Αγνόησε τα τότε γεωπολιτικά δεδομένα και τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς (που προέκυψαν μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο), συνέχισε τον εμφύλιο («Το όπλο παρά πόδα!») με αποτέλεσμα να οδεύσει στο Σουργκούτ, στα βάθη της Σιβηρίας, όπου και σε απομόνωση ευρισκόμενος αυτοκτόνησε…
Γεγονός τρίτον:
Αντιγράφω από το ΒΗΜΑ 20 Μαρτίου 2007:
«Λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του ’81 και ενώ η νίκη του ΠΑΣΟΚ ήταν βεβαία, ένας πολιτικός συντάκτης ζήτησε από τον (τότε) Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή τη γνώμη του για τις επιπτώσεις που θα είχε στη χώρα ο προδιαγραφόμενος εκλογικός θρίαμβος του Ανδρέα Παπανδρέου.
«Ακου ΄δώ! Σε πολλά απ’ αυτά που λέει ο Ανδρέας έχει δίκιο. Στα κοινωνικά λέει τα σωστά. Αν εφαρμόσει αυτά που λέει και δεν πειράξει τα εξωτερικά, καλά θα κάνει. Στα κοινωνικά εγώ θα τον βοηθήσω. Μόνο την εξωτερική θέση της χώρας (σ.σ. Ε.Ε. και ΝΑΤΟ) να μην πειράξει!»
Συμπέρασμα: Ο Ανδρέας θα μπορούσε να κυβερνήσει την Ελλάδα αρκεί να μην αλλάξει τον εξωτερικό προσανατολισμό της χώρας! Οπερ και εγένετο! Αποθέωση της Real Politic!
Γεγονός τέταρτο:
Μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός της χώρας ο Κώστας Σημίτης έγιναν τα γεγονότα στα Ιμια με τους Τούρκους. Τότε, έντρομος ο Ελληνας πρωθυπουργός ζήτησε γονυπετής την επέμβαση των Αμερικανών και δη του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπίλ Κλίντον ( ο κύριος αυτός αιματοκύλησε τα Βαλκάνια, θυμάστε…) προκειμένου να λήξει το εν λόγω «επεισόδιο» κ.λπ. κ.λπ. Την επομένη ημέρα των Ιμίων ο Σημίτης ομιλών στην ελληνική Βουλή για τα διαδραματιζόμενα έκανε μία πρωτοφανή δήλωση υποτέλειας που άφησε άναυδους τους πάντες:
– «Ευχαριστώ τους Αμερικανούς»! Που επενέβησαν και αποσοβήθηκαν τα χειρότερα…
Κι έτσι, μετά το «τσεκ απ» που του έγινε από την υπερδύναμη, ο Σημίτης συνέχισε να κυβερνά την Ελλάδα ακλόνητος για οκτώ συναπτά έτη… Πήγε δε και στη Μαδρίτη όπου υπέγραψε φαρδιά – πλατιά πως η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο!!!
Συμπέρασμα: Αστα να πάνε…
Γεγονός πέμπτον: Τσίπρας – δημοψήφισμα – ΟΛΑ σε ΗΠΑ και Γερμανία!
Τι κάνει τώρα ο Τσίπρας; Ακολουθεί την πεπατημένη! Τα έχει δώσει ΟΛΑ στους Αμερικανούς και στους Γερμανούς ! Αρκεί να παραμείνει στην εξουσία όσο γίνεται περισσότερο, λένε οι πολιτικοί του αντίπαλοι (που θα έκαναν και αυτοί το ίδιο αν ήταν στη θέση του!). Στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη θέλεις κ. Τράμπ; Οκεϋ, λέει ο Τσίπρας! «Συμφωνία των Πρεσπών» για να περάσουν οι αγωγοί πετρελαίου συμφερόντων των ΗΠΑ από τα Σκόπια; Οκεϋ μπεϊμπι, λέει ο κ. πρωθυπουργός! Ο,τι θέλετε κ. Τράμπ! Δεν σας χαλάω χατήρι… – Θέλετε να αποπέμψω τους Ρώσους διπλωμάτες από την Αθήνα; «Πες το έγινε» κ. Πάϊατ! Τι; Go Back κα Μέρκελ; Ο,τι θέλει η κα Μέρκελ! κ.ο.κ
Ομως, εκεί που έγινε η μεγάλη «φάση» ήταν με το δημοψήφισμα το 2015: Το 63% του ελληνικού λαού ψήφισε ΟΧΙ στα Μνημόνια, ΟΧΙ σ’ αυτήν την Ε.Ε. Και τι έγινε στη συνέχεια; ΟΛΟΙ αυτοί οι δημοκράτες του γλυκού νερού γράψανε τη λαϊκή κυριαρχία (βασική συνιστώσα του Συντάγματος) στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, με έναν «μαγικό τρόπο» κατά τη διάρκεια εκείνης της νύκτας!!!
Γενικό συμπέρασμα: «Το αγκιστρωμένο ψάρι ( διάβαζε Ελλάδα) δεν έχει πολλά περιθώρια ελιγμών»! Αυτό, το είπε ο Ντουάϊτ Αϊζενχάουερ, τ. πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στις τότε πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας…
Αρα: «Ανήκομεν εις την Δύσιν» μεν αλλά όχι ως ισότιμο μέλος, όπως υπολόγιζε ο Καραμανλής, αλλά ως χώρα – ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ, κοινώς χώρα – μπανανία!…
(Τι σημαίνει ο όρος «χώρα – μπανανία» εν τάχει: χώρα τριτοκοσμική, χώρα σε διαρκή υπανάπτυξη, χώρα εξαρτημένη οικονομικά και πολιτικά από την καπιταλιστική Μητρόπολη = ΗΠΑ, Γερμανία)
Στα υπόψιν: Το βιβλίο από το οποίο η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αντέγραψε τον περίφημο διάλογο του τότε αμερικανού προέδρου Λίντον Τζόνσον με τον τότε πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλ. Μάτσα – που παρουσίασα στο προηγούμενο άρθρο μου – είναι το «I should Have Died» του Κεφαλονίτη Φίλιπ Ντην (Γεράσιμος) Τσιγάντε, γιός του ταξίαρχου Χριστόδουλου Τσιγάντε.
Αυτά!
==
H φωτογραφία ειναι επιλογή του kefaloniapress- Πηγή http://www.pointsincase.com