Παρίσι : εκεί που απαγορεύεται να πλησιάσουν τουρίστες

306

Πίσω, στα μέσα του 18ου αιώνα, η πόλη του Παρισιού αντιμετώπιζε ένα φρικτό κι όμως πραγματικό πρόβλημα – τα νεκροταφεία είχαν γεμίσει.

Έτσι, εξαιτίας του επείγοντος του γεγονότος, οι Παριζιάνοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα οστεοφυλάκιο κάτω από την πόλη, στις ατελείωτες σήραγγες των πρώην ορυχείων του Παρισιού.

 

Εκατομμύρια σκελετοί και ανθρώπινα οστά μεταφέρθηκαν από τα νεκροταφεία του Παρισιού, για να αναπαυθούν τελικά στις κατακόμβες της Πόλης του Φωτός. Σήμερα, οι κατακόμβες αυτές φιλοξενούν τα λείψανα πάνω από 6 εκατομμύρια ανθρώπων, 3 φορές περισσότερα από τον σημερινό πληθυσμό του Παρισιού.

Κι ενώ στην αρχή τα λείψανα ήταν πεταμένα διάσπαρτα, στις αρχές του 19ου αιώνα, τακτοποιήθηκαν και οι κατακόμβες μετατράπηκαν αργά σε ένα επισκέψιμο μαυσωλείο, με τα κρανία και τα μηριαία οστά να στοιβάζονται σε μοτίβο.

Τον 18ο αιώνα, το Παρίσι ήρθε αντιμέτωπο με ένα μεγάλο πρόβλημα – τα νεκροταφεία είχαν γεμίσει. Τον 18ο αιώνα, το Παρίσι ήρθε αντιμέτωπο με ένα μεγάλο πρόβλημα – τα νεκροταφεία είχαν γεμίσει.

Οι κατακόμβες πάντα προσέλκυαν την προσοχή των ανθρώπων, από τους προνομιούχους του 19ου αιώνα, μέχρις τους σύγχρονους αστικούς εξερευνητές, γνωστούς ως «Le Cataphiles» (οι λάτρεις των κατακομβών).

Οι άνθρωποι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τις παλιές σήραγγες των μεταλλείων του Παρισιού για να μεταφέρουν τα ανθρώπινα λείψανα. Οι άνθρωποι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τις παλιές σήραγγες των μεταλλείων του Παρισιού για να μεταφέρουν τα ανθρώπινα λείψανα.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι είναι οι θαυμαστές τους, που κάνουν μέχρι και ρέιβ πάρτι μεταμεσονύχτια, παρόλο που είναι παράνομο.

Αυτό φαινόταν ως η τέλεια λύση, ειδικά δεδομένου ότι η ταφή μέσα στα τείχη της πόλης ήταν παράνομη το 1780. Αυτό φαινόταν ως η τέλεια λύση, ειδικά δεδομένου ότι η ταφή μέσα στα τείχη της πόλης ήταν παράνομη το 1780.

Οι αστικοί αυτοί εξερευνητές αναζητούν κρυφά περάσματα και εισόδους. Μόνο το μαυσωλείο όπου βρίσκονται τοποθετημένα με σειρά τα οστά είναι επισκέψιμο και ανοιχτό στο κοινό. Αυτό όμως αποτελεί μόλις το 1% των συνολικών υπόγειων στοών των 270 χιλιομέτρων!

Δεκάδες χιλιάδες μεταφέρθηκαν στις κατακόμβες και σήμερα φιλοξενούν πάνω από 6 εκατομμύρια σκελετούς ανθρώπων. Δεκάδες χιλιάδες μεταφέρθηκαν στις κατακόμβες και σήμερα φιλοξενούν πάνω από 6 εκατομμύρια σκελετούς ανθρώπων.

Κι αν νομίζατε ότι όλο αυτό είναι τρελό, υπάρχει κάτι ακόμη που θα σας… τρελάνει ακόμη περισσότερο: Το 2004 ανακαλύφθηκε μέχρι και ένας ολόκληρος κινηματογράφος! Ηταν τέτοια η λατρεία κάποιων για τους χώρους αυτούς που δεν δίστασαν -παράνομα πάντα- να μετατρέψουν ένα από αυτά τα αμέτρητα δωμάτια σε… κινηματογράφο!

Κι ενώ στην αρχή τα οστά ήταν άναρχα τοποθετημένα, στις αρχές του 19ου αιώνα, μπήκαν σε μια τάξη. Κι ενώ στην αρχή τα οστά ήταν άναρχα τοποθετημένα, στις αρχές του 19ου αιώνα, μπήκαν σε μια τάξη.

Με τα κρανία και τα μηριαία οστά να τακτοποιούνται για να δημιουργηθεί ένα επισκέψιμο μαυσωλείο.Με τα κρανία και τα μηριαία οστά να τακτοποιούνται για να δημιουργηθεί ένα επισκέψιμο μαυσωλείο.

Από τότε, οι κατακόμβες του Παρισιού, προσελκύουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων. Από τα προνομιούχα άτομα του 19ου αιώνα...Από τότε, οι κατακόμβες του Παρισιού, προσελκύουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων. Από τα προνομιούχα άτομα του 19ου αιώνα…

Μέχρι τους σύγχρονους αστικούς εξερευνητές, που καταπατούν τον νόμο για να περιηγηθούν στους υπόγειους λαβύρινθους. Μέχρι τους σύγχρονους αστικούς εξερευνητές, που καταπατούν τον νόμο για να περιηγηθούν στους υπόγειους λαβύρινθους.

Κι ενώ οι κατακόμβες είναι γνωστές ως το βασίλειο του θανάτου, είναι περισσότερο από ποτέ ζωντανές. Κι ενώ οι κατακόμβες είναι γνωστές ως το βασίλειο του θανάτου, είναι περισσότερο από ποτέ ζωντανές.

Φωτογραφίες: AP, YouTube

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις