Εργα και ημέρες του Λιμενικού Ταμείου δια χιερός του προέδρου του!
Δεν φθάνει που αγνόησε τους τοπικούς μηχανικούς του ΤΕΕ και κατέφυγε σε μηχανικό της Γλυφάδας , δεν φθάνει που κάνει απευθείας ανάθεση, αλλά θα πληρώσει και 4.340,00 ευρώ για ένα ενεργειακό πιστοποιητικό!
Ενεργειακοί μηχανικοί ανά το πανελλήνιο κάνουν τον σταυρό τους με το κόστος του πιστοποιητικού των 4.340,00 ευρω! Ίσως είναι από .. χρυσό!
Το γέλιο ‘ομως πέφτει στην τεχνική περιγραφή του έργου στην οποία περιλαμβάνεται και πλήρης αρχιτεκτονική μελέτη του κτιρίου !!
Διαβάστε να μαθαίνετε κ. μηχανικοί τση Κεφαλονιάς:
- Αρχιτεκτονική μελέτη σε υφιστάμενο κτίριο και
- ενεργειακά πιστοποιητικά για υφιστάμενα κτίρια απαιτούν αρχιτεκτονικές μελέτες
- το τιμολόγιο πάει 4.340,00 ευρώ!
Εμ! Δεν παίρνεις αδικαιολόγητα τα “συγχαρητήρια” των Επιθεωρητών καταπολέμησης της Διαφθοράς!!! Ετσι, Αλέξη??
Ο Λιμενεργάτης
ΥΓ Ευτυχώς που πρόκαμα τσ’ ανατιμήσεις και εβγαλα ενεργειακό πιστοποιητικό απο ντόπιο μηχανικό με 500 ευρώ!! Σσσσσ μη με μαρτυρήσετε…
=====
Υγ. 2
Οροι και προϋποθέσεις εκδοσης ΠΕΑ
Το ΠΕΑ εκδίδεται από Ενεργειακούς Επιθεωρητές, εγγεγραμμένους στο σχετικό Μητρώο του ΥΠΕΚΑ τα στοιχεία των οποίων έχουν συμπεριληφθεί σε καταλόγους που είναι αναρτημένοι στην κεντρική σελίδα του ΥΠΕΚΑ (www.ypeka.gr), στην ιστοσελίδα www.buildingcert.gr, καθώς και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Η ελάχιστη αμοιβή του Ενεργειακού Επιθεωρητή για την έκδοση ΠΕΑ, είχε καθοριστεί, σύμφωνα με το Π.Δ. 100/2010 (ΦΕΚ 177 Α΄), ανάλογα με τη χρήση του κτιρίου, ως εξής:
– Για διαμέρισμα, 2,0 ευρώ/τμ (ελάχιστη αμοιβή 150 ευρώ)
– Για μονοκατοικία, 1,5 ευρώ/τμ (ελάχιστη αμοιβή 200 ευρώ)
– Για πολυκατοικία, 1,0 ευρώ/τμ (ελάχιστη αμοιβή 200 ευρώ)
– Για άλλη χρήση: για επιφάνεια έως 1.000 τμ, η αμοιβή είναι 2,5 ευρώ/τμ (ελάχιστη αμοιβή 300 ευρώ), ενώ για επιφάνεια μεγαλύτερη από 1.000 τμ, για τα πρώτα 1.000 τμ η αμοιβή είναι 2,5 ευρώ/τμ και για τα υπόλοιπα τμ, η αμοιβή είναι 1,5 ευρώ/τμ.
Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, οι αμοιβές των μηχανικών (και των Ενεργειακών Επιθεωρητών) διαμορφώνονται ελεύθερα (κατόπιν διαπραγμάτευσης) και οι παραπάνω αποτελούν τις «νόμιμες αμοιβές», βάσει των οποίων υπολογίζονται οι εισφορές και κρατήσεις.