Τι παραλάβανε τελικά τη Παρασκευή, εκεί στο Γηορκομείο, κατάλαβε κανείς?

Μαζευτήκανε μεταξύ τους. Υπογράψανε μεταξύ τους . Φωτογραφηθήκανε μεταξύ τους. Όλα για το θεαθήναι. Μεγάλα λόγια και πομπώδη διαγγέλματα, όπως συνηθίζει τελευταία ως άλλος πλανητάρχης ο Αξιότιμος Κύριος Ανταυτού μέσα από το…facebook !

Είναι δε τόσο σίγουροι για τη λειτουργία του νέου γηροκομείου που ….δεν τόλμησαν να πουν πότε θα λειτουργήσει !

Εμείς δεν θα κουραστούμε να τα επαναλαμβάνουμε κάθε τόσο για να υπενθυμίζουμε,  την ανικανότητα της δημοτικής ηγεσίας και την αναλγησία όλης αυτής της τραγικής κουστωδίας που μαζεύτηκαν την περασμένη Παρασκευή δήθεν για την παραλαβή του έργου που ….ποτέ δεν έγινε επί της ουσίας (!) .

  «Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στο νησί και το ποιο σύγχρονο στην Ελλάδα γηροκομείο» κατά τη δήλωση του κ. Λυκούδη. 

Τελικά όλη αυτή η θλιβερή κουστωδία μαζεύτηκε όχι για να παραλάβουν το νέο Γηροκομείο, αλλά μάλλον για να παίξουν με τον πόνο των 50 ηλικιωμένων και των οικογενειών τους που θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται άγνωστο για πόσο ακόμα στις φιλόξενες μεν,  ακατάλληλες δε , εγκαταστάσεις του ξενώνα του Αγίου Ανδρέα.

Για να παίξουν και στη πλάτη των υπαλλήλων του Γηροκομείου που σηκώνουν το σταυρό του μαρτυρίου τέσσερα χρόνια τώρα , όπως και του «μάρτυρα» Προέδρου του ιδρύματος Γεράσιμου Αποστολάτου που έχει τραβήξει και τραβάει …. «τα χίλια μύρια» και κάνει τσίτο!

Για να κοροϊδέψουν ξεδιάντροπα τους ιθαγενείς Κεφαλονίτες ένεκα δημοτικών εκλογών πουλώντας «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Αλίμονο πάντως στο Δήμαρχο και στη δημοτική αρχή που θα διαδεχτεί τους σημερινούς του χρόνου το Σεπτέμβρη. Αλίμονο με όλη τη σημασία της λέξης , για αυτά που θα βρουν μπροστά τους, για αυτά που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, για αυτά που θα παραλάβουν.

Λοιπόν αγαπητοί Αναγνώστες του kefalonia press,

 Τη Παρασκευή δεν έγινε ΟΥΔΕΜΙΑ παραλαβή ουσίας στο Γηροκομείο. Ο μόνος που παράλαβε κάτι είναι ο μαέστρος, o Μάκης Αποστολάτος. Του παραδώσανε του ανθρώπου ένα γραφείο να έχει κάπου να παιδεύεται με την όλη κατάσταση.

Οι τρόφιμοι του Γηροκομείου παραμένουν επ’ αόριστον στον ξενώνα του Αγίου Ανδρέα.

Και μετά τη «παραλαβή» του γραφείου του Αποστολάτου, τα ερωτήματα συνεχίζουν να παραμένουν αναπάντητα:

  1. Γιατί την Παρασκευή δεν έγινε προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου όπως γίνεται κατά κανόνα με όλα τα δημόσια έργα;
  2. Πότε θα μεταφερθούν οι σημερινοί 50 τρόφιμοι από τον Άγιο Ανδρέα στο νέο κτίριο του Γηροκομείου στο Αργοστόλι;
  3. Πότε θα λειτουργήσει το νέο κτίριο στην πλήρη ανάπτυξή του φιλοξενώντας στο σύνολο 130 τροφίμους που είναι η δυνατότητά του;
  4.  Γιατί δεν έχει γίνει η σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης προϋπολογισμού 82.011,17 € η οποία εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ εδώ και 4 μήνες (12/7/2018) ; Έχει γίνει τουλάχιστον η αίτηση στη ΔΕΗ ;
  5.   Πότε θα δημοπρατηθεί η προμήθεια και η εγκατάσταση του εξοπλισμού του νέου γηροκομείου προϋπολογισμού 1.120.258,16 € ; Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προς την περιφέρεια για να εγκριθεί η δημοπράτηση ;
  6.   Τελικά αληθεύει ότι ο λόγος που δεν έχει γίνει ακόμα η παραλαβή του έργου και η μετακόμιση των τροφίμων στο νέο κτίριο είναι ο πρόσφατος έλεγχος στο έργο του Γηροκομείου των Επιθεωρητών Καταπολέμησης της Διαφθοράς και η επικείμενη έκθεσή  τους??

Σε αναμονή απαντήσεών σας,

Διατελώ…

 Γιάννης Κοσμετάτος

Μέχρι τότε καλή διασκέδασή μας!

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις