Ένα φωτογραφικό ταξίδι στην καλλιέργεια του κρόκου Κοζάνης

165

Το σαφράν γνωστό και με τις ονομασίες ζαφορά ή κρόκος είναι ένα φυτό από το οποίο παράγεται ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά του κόσμου που ονομάζεται και «κόκκινος χρυσός». Το σαφράν προέρχεται από τον ύπερο του άνθους του φυτού κρόκος και ευδοκιμεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κοζάνη.

Ακριβώς λόγω του επικερδούς χαρακτήρα της καλλιέργειας του σαφράν, πολλοί νέοι Έλληνες που είχαν μείνει εκτός αγοράς εργασίας, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν επιστρέψει στην ύπαιθρο με στόχο να ζήσουν από τη γη και από τα κέρδη που μπορεί να προσφέρει η καλλιέργεια του κρόκου Κοζάνης.

Ένα φωτογραφικό ταξίδι μας αποκαλύπτει όλη τη διαδικασία που ακολουθείται για την καλλιέργεια του «κόκκινου χρυσού» στην Ελλάδα.

Perierga.gr - Ένα φωτογραφικό ταξίδι στην καλλιέργεια του κρόκου Κοζάνης

Perierga.gr - Ένα φωτογραφικό ταξίδι στην καλλιέργεια του κρόκου Κοζάνης

Perierga.gr - Ένα φωτογραφικό ταξίδι στην καλλιέργεια του κρόκου Κοζάνης

Perierga.gr - Ένα φωτογραφικό ταξίδι στην καλλιέργεια του κρόκου Κοζάνης

Perierga.gr - Ένα φωτογραφικό ταξίδι στην καλλιέργεια του κρόκου Κοζάνης

Perierga.gr - Ένα φωτογραφικό ταξίδι στην καλλιέργεια του κρόκου Κοζάνης

Perierga.gr - Ένα φωτογραφικό ταξίδι στην καλλιέργεια του κρόκου Κοζάνης

Perierga.gr - Ένα φωτογραφικό ταξίδι στην καλλιέργεια του κρόκου Κοζάνης

Perierga.gr - Ένα φωτογραφικό ταξίδι στην καλλιέργεια του κρόκου Κοζάνης

Perierga.gr - Ένα φωτογραφικό ταξίδι στην καλλιέργεια του κρόκου Κοζάνης

Perierga.gr - Ένα φωτογραφικό ταξίδι στην καλλιέργεια του κρόκου Κοζάνης

Perierga.gr - Ένα φωτογραφικό ταξίδι στην καλλιέργεια του κρόκου Κοζάνης

Perierga.gr - Ένα φωτογραφικό ταξίδι στην καλλιέργεια του κρόκου Κοζάνης

Perierga.gr - Ένα φωτογραφικό ταξίδι στην καλλιέργεια του κρόκου Κοζάνης

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις