Δυο αποφάσεις της δημοτικής αρχής Παρίση-Λυκούδη που δημοσιευτηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι ενδεικτικές της “ψυχολογίας” των ενοίκων του Μεγάρου..  Πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών τους στις επόμενες δημοτικές αρχές και νομίζουν πως «καθάρισαν».

√ Η πρώτη απόφαση αφορά την αξιοποίηση της περιουσίας του ενιαίου δήμου Κεφαλονιάς. Με αυτή ο δήμαρχος μεταθέτει τις προτάσεις    για …..τους επόμενους, τις επόμενες δημοτικές αρχές! Θυμηθείτε ότι  η ανάθεση σε γραφείο συμβούλων για την αξιοποίηση της περιουσίας του δήμου έγινε το 2016  και η διαδικασία έπρεπε να τελειώσει μέχρι τις 31/12/2017!  Ούτε αυτό το κατάφερε η δημοτική αρχή! Και ένα χρόνο μετά τη.. λήξη της σύμβασης την παρατείνει έως τον Αύγουστο του 2019!

Η υπηρεσία αφορά προτάσεις αξιοποίησης για:

  • Α. Οικόπεδο στην περιοχή Μετόχι Παλικής
  • Β. Διώροφο κτίριο συνολικής επιφάνειας 476,30 τ.μ. (238,15 ανά όροφο) επί οικοπέδου επιφάνειας 238,15 τ.μ. (100% κάλυψη) στο Φισκάρδο.
  • Γ. Τουριστικό Περίπτερο Άσου (Διώροφο κτίριο 355,72 τ.μ., 177,86 τ.μ. ανά όροφο,στους πρόποδες του κάστρου της Άσου).
  • Δ. Τουριστικό Περίπτερο Αίνου.

Οχτώ χρόνια οι “Ισχυροί” και “Ικανοί” δεν κατάφεραν ούτε τη λίστα των ακινήτων του δήμου να παρουσιάσουν στο δημοτικό συμβούλιο, πόσο μάλλον να σκεφτούν τρόπους αξιοποίησής τους. Προσέλαβαν συμβούλους αλλά ..ούτε και αυτό πέτυχε.  Οι επόμενοι δήμαρχοι θα παραλάβουν το χάος ! 

Με απόφαση , λοιπόν, του πολυχρονεμένου μας δημάρχου παρατείνεται η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας του δήμου έως τις 31 Αυγούστου 2019, την ημέρα δηλαδή που ο κ. Παρίσης θα παραδίδει το δημαρχείο. Δες την απόφαση εδώ  ΨΠΕΠΩΕ5-ΓΚΧ

Όμως η τούρτα έχει και βύσσινο!!

Το ακίνητο Β, αυτό  του Φισκάρδου, έχει ήδη ενοικιαστεί με μακροχρόνιο συμβόλαιο και μετά από διαγωνισμό στις 26 Σεπτέμβρη 2018 , στον επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόφιλο Μιχαλάτο.  (δες εδώ) .

 Τι νοίκιασε ακριβώς ο κ. Μιχαλάτος και  τι … υπόλοιπο ακινήτου μένει προς αξιοποίηση?  Ποιος θα  ελέγξει την ορθότητα της απόφασης?? Ο πλέον αρμόδιος ειναι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ο κ. Μιχαλάτος! Αυτός δεν είναι εξάλλου ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης?   Καταστάσεις για γέλια !

√ Η δεύτερη απόφαση αφορά την εκκαθάριση τριών δημοτικών επιχειρήσεων.

Σε περίπτωση (τι περίπτωση? ….είναι σίγουρο πλέον ) διάσπασης του Δήμου, ο νεοϊδρυόμενος δήμος Αργοστολίου ,που θα περιλαμβάνει και τη Λειβαθώ, θα παραλάβει προίκα και την επέκταση της σύμβασης ορκωτών λογιστών για την εκκαθάριση δύο επιχειρήσεων του πρώην δήμου Λειβαθούς και μιας του πρώην δήμου Αργοστολίου.   Των εξής:

1) Ραδιοφωνικού Σταθμού Λειβαθούς, 2) Κοινωνικής Επιχείρησης Δήμου Λειβαθούς (Κ.Ε.Δ.Η.Λ.) ,3) Κέντρου Χορωδιακής Πράξης (ΚΕΧΡΟΠΑ).  Δες την απόφαση εδώ  630ΨΩΕ5-ΣΑΩ

Οκτώ χρόνια συν ένα ακόμη το 2019,  η δημοτική αρχή αποδεικνύεται και ….με την δική της πλέον υπογραφή, ανίκανη να κάνει την εκκαθάριση τριών δημοτικών επιχειρήσεων, πληρώνοντας μάλιστα και 7.440 ευρώ σε ιδιώτη φοροτεχνικό. Ξαφνικά ανακαλύπτει πως το χρονοδιάγραμμα που η ιδια είχε αποφασίσει (μέχρι 31/12/2018) δεν φτάνει και δίνει άλλο ένα χρόνο παράταση,  μέχρι 31/12/2019 !!!!

Και έπεται η συνέχεια βέβαια… Από ότι φαίνεται Όλες οι εκκρεμότητες θα πάνε στη γόμπα των επόμενων.

Υπομονή συμπολίτες ! 142 ημέρες και….μία μείνανε μέχρι τις 26 Μαίου , ημέρα κάλπης!

Υπομονή ! Οπως βλέπετε το πήρανε χαμπάρι και οι ίδιοι ότι …. πάπαλα! Δυστυχώς αυτό που θα παραδώσουν στους επόμενους είναι καμιά 100ή κοκοφοίνικες και μπόλικη «καμένη γη»!

Ο Κάλπη-κος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις