Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός ότι από την Μπερλουσκονιάδα Πολιτική Σχολή της Κεφαλονιάς δεν βρέθηκε ούτε ένας να γράψει δυο λόγια για τον Δημήτρη Σιούφα.

Έναν άνθρωπο ο οποίος τίμησε τη Νέα Δημοκρατία, τον Κοινοβουλευτισμό, τη Δημοκρατία και ουδέποτε φόρεσε την ιδεολογία του σαν αδειανό πουκάμισο. Υπήρξε ένας ακέραιος άνθρωπος και ευπατρίδης πολιτικός ο οποίος τίμησε τους Δημοκρατικούς Θεσμούς ως Βουλευτής, Υπουργός και Πρόεδρος της Βουλής.

Είναι λογική βέβαια αυτή η αδιαφορία αν αναλογιστούμε το διαζύγιο που έχει πάρει η νεοφιλελεύθερη παράταξη με τα ακροδεξιά αντανακλαστικά πάντα σε εγρήγορση, από τις αρχές του Καραμανλισμού.

Αριστοτέλης Μπατιστάτος

Γράφει ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος

Όταν θελήσουν να προκαλέσουν θόρυβο για τις ανεμογεννήτριες στα Κηπούρια, για τις ιχθυοκαλλιέργειες ή για το δήθεν ξεπούλημα των αρχαιολογικών χώρων από το Υπερταμείο, το μελάνι περισσεύει και είναι άλλωστε και μαύρο. Το χειρότερο όμως είναι ότι λειτουργούν πολιτικά με τη λογική του facebook, ακόμα και σε υψηλό επίπεδο.

Ο κύριος Αυγενάκης μετά από σοβαρή ανάλυση πρότεινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί προκειμένου να φύγει αυτή η επαίσχυντη Κυβέρνηση ξεσηκώνοντας αυτή την εμπνευσμένη ιδέα από κάποιο τρολ. Είναι βαθιά ριζωμένη άλλωστε η παράδοση των εκτροπών στο κόμμα της οδού Πειραιώς.

Ή όπως το «μαγείρεμα» των εκλογικών αποτελεσμάτων όποτε και να γίνουν οι εκλογές, το οποίο μυρίστηκε ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα στην απόγνωση του, όταν δεν μπόρεσε το κόμμα του να βρει έναν συμβατό με την τεχνολογία τρόπο για την ανάδειξη προέδρου κατά τις προηγούμενες εσωκομματικές του εκλογές.

Ή την περισπούδαστη πολιτική θέση ότι ανταλλάχθηκε το ονοματολογικό με τις συντάξεις, θέση με την οποία γελάνε ακόμα και στη Μπουρκίνα Φάσο (αναφέρομαι σε αυτή τη χώρα γιατί άλλαξε την ονομασία της από Άνω Βόλτα και οι κάτοικοι της μπορούν να αντιληφθούν τη γελοιότητα του ισχυρισμού).

Με τον Άδωνι που θέλει να του δώσουν το ΠΑΣΟΚ να το πάει στο 10%, μάλλον δεν πρέπει να ασχοληθούμε γιατί η λογική ότι η Δημοκρατία είναι κάτι σαν τα Κλωστήρια Ναούσης ξεπερνά ακόμα και τους κατοίκους της αξιαγάπητης Αφρικανικής χώρας.

Και φθάνουμε αισίως στον χθεσινοβραδινό «δανεισμό» βουλευτών από άλλα κόμματα προκειμένου η Κυβέρνηση να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Ο κύριος Θεοχάρης έχει να πει κάτι για αυτό; Η κυρία Μάρκου μήπως;

Δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία ότι της έχει απομείνει είναι η ρητορική και η πολιτική πρακτική του 1963 και του 1967. Τρίκυκλο και Σπαντιδάκης. Προφανώς από δω και πέρα αφού δεν έχουν άλλο αξιόπιστο αφήγημα,  έχουν επενδύσει πολλά στη φαιά προπαγάνδα αφού με τα fake news και τα τρολ έγινε Πρόεδρος της Βραζιλίας και ο Μπολσονάρου. Τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Για το μεταφορικό ισοδύναμο θα μας πείτε κάτι;

Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μήπως;

Για τις χρηματοδοτήσεις έργων υποδομής κάτι άλλο;

Πείτε μας κάτι για τη ΛΑΡΚΟ ή τη Χαλυβουργική έστω αν δε σας φτάνει η Κεφαλονιά ως πολιτική ύλη.

Η πολιτική παρακαταθήκη του Αντώνη Σαμαρά, ο Κουτσαβακισμός δηλαδή (καμία απολύτως σχέση με τον Καραμανλισμό), δεν σας βοηθά και κυρίως δεν βοηθά το Πολιτικό Σύστημα να ορθοποδήσει και τον Πολιτικό Πολιτισμό να γίνει πηγή έμπνευσης για τις νέες γενιές.  Καλό Παράδεισο Πρόεδρε!

               ====

  • Ταξίαρχος ε.α.
  •  Συγγραφέας – Πολιτικός Επιστήμονας
  • Μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις