Το νήμα της ζωής του κόπηκε πρόωρα και απότομα σε ηλικία μόλις 33 χρόνων. Ο Παντελής Παντελίδης τα έκανε όλα γρήγορα, έντονα αλλά και με φυσική συστολή.
Ο τραγουδιστής τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου 2016, βρήκε τραγικό θάνατο όταν το τζιπ που οδηγούσε ξέφυγε της πορείας του, προσκρούοντας στις προστατευτικές μπάρες σε ανισόπεδο κόμβο στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Οι τεχνικοί της τροχαίας που έσπευσαν στο σημείο, απεγκλώβισαν τον Παντελή από το αυτοκίνητο και τον μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και οι δυο συνεπιβάτιδες του τραγουδιστή, Φρόσω Κυριακού και Μίνα Αρναούτη, οι οποίες είχαν τραυματιστεί σοβαρά, ευτυχώς όμως διέφυγαν τον κίνδυνο.
Οι μέρες που ακολούθησαν ήταν γεμάτες δάκρυα. Φίλοι, γνωστοί, οικογένεια και απλός κόσμος που γνώρισε, έμαθε και αγάπησε τον Παντελή Παντελίδη από τα τραγούδια του, βίωναν το δικό τους πένθος.
Στο σημείο που ο τραγουδιστής βρήκε τραγικό θάνατο, πλήθος κόσμου, περνούσε και άφηνε λουλούδια, κεριά και ένα δάκρυ.
Το μοιραίο βράδυ και οι μπάρες που διαπέρασαν το αυτοκίνητο
Η Μίνα Αρναούτη, η μια από τις δυο φίλες του Παντελή Παντελίδη που βρισκόταν μαζί του στο αυτοκίνητο το μοιραίο βράδυ, τον Οκτώβριο του 2018, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Μαζί σου» και μίλησε για το τροχαίο που την συγκλόνισε και την οδήγησε στο κρεβάτι του νοσοκομείου σε καταστολή για ένα μήνα.
«Πήγαμε σε ένα σπίτι για χαρτιά. Εκεί συμπέρανα ότι δεν μπορώ να παίξω γιατί για να ξεκινήσεις εκεί χρειαζόσουν 5000 ευρώ. Μείναμε στο σπίτι από τις 3 μέχρι τις 8 το πρωί… Ο Παντελής έπαιξε χαρτιά, είχε κέφι και ήθελε να μείνει. Νωρίς το πρωί σηκωθήκαμε να φύγουμε, ο Παντελής ήταν ήρεμος, σιωπηλός και έδειχνε να είναι μια χαρά».
Για την στιγμή του δυστυχήματος ανέφερε: «Αρχικά έκατσα πίσω στο κέντρο του αυτοκινήτου. Είπα στον Παντελή να μην τρέχει και εκείνος αύξησε ταχύτητα. Έκατσα δεξιά, έβαλα ζώνη και είδα να έρχεται η σύγκρουση. Στα 17 μου χρόνια είχα και ένα τροχαίο στη Μυτιλήνη, όπου νοσηλεύτηκα για πέντε μέρες και φοβόμουν”. Και συνέχισε: “Όταν αυξήθηκε η ταχύτητα έκατσα πίσω από την θέση του συνοδηγού και έβαλα την ζώνη. Μετά θυμάμαι ότι γύρναγε το αμάξι, έκανε θόρυβο, ακούγαμε χαλίκια, τις μπάρες να χτυπάνε το αμάξι. Θυμάμαι ότι φώναξα Παντελή αλλά δεν πήρα απάντηση. Το αμάξι το διαπέρασαν 5 μπάρες».
Η Μίνα Αρναούτη μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με σοβαρά και ανοιχτά τραύματα ενώ όπως ανέφερε όσο βρισκόταν στο ασθενοφόρο ρωτούσε συνεχώς αν ήταν καλά ο Παντελής.
«Εμένα με τρύπησε μια μπάρα στην πλάτη, έσπασε τα κόκαλα του θώρακα και είχα μια τρύπα στον πνεύμονα 10 εκατοστών, είχα σπασμένο χέρι και μου έλειπε κομμάτι από το οστό στο πόδι. Υποθέτω ότι έγινε από την μπάρα αυτό. Δεν θυμάμαι αν ο Παντελής φορούσε ζώνη, μετά έμαθα ότι δεν φόραγε. Θυμάμαι τον Παντελή αν ήταν πεσμένος αλλά δεν θυμάμαι σε ποια θέση βρισκόταν εκείνη την στιγμή».
Και πρόσθεσε: «Ήμουν ενάμιση μήνα σε καταστολή. Δεν είχα αντιληφθεί την κατάσταση που βρισκόμουν όταν συνήλθα. Ο πνεύμονας επουλώθηκε και γι’ αυτό συνήλθα. Δεν μπορούσα ούτε να βήξω. Είχα την τραχειοτομή και δεν μπορούσα ούτε να μιλήσω».
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του και ο απέραντος θρήνος
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ο Παντελής Παντελίδης οδηγείται στην τελευταία του κατοικία. Χιλιάδες κόσμου βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη.
Η σορός του Παντελή Παντελίδη έφτασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία στις 10 το πρωί, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής, η οποία έπαιζε το τραγούδι του άτυχου καλλιτέχνη «Είχα κάποτε μια αγάπη» και με χειροκροτήματα από φίλους και θαυμαστές που είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.
Σε βαρύ πένθος, λίγο μετά τις 14.30, το αυτοκίνητο που μετέφερε τη σορό του 32χρονου ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα με προορισμό το κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης.
Το λευκό του φέρετρο ήταν τυλιγμένο στη γαλανόλευκη σημαία.
Η οδός Τατοΐου προς το νεκροταφείο έκλεισε από τον κόσμο που ακολουθούσε την πομπή, καθώς και η Ελευθερίου Βενιζέλου και Καβάλας που βρισκόταν η εκκλησία. Οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία μετά τις 17.00.
Μέχρι να τελειώσει η κηδεία του Παντελή Παντελίδη, το ΕΚΑΒ καταμέτρησε δύο λιποθυμικά επεισόδια στην εκκλησία και ένα στο Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης.
Το αλκοόλ στο αίμα του Παντελή Παντελίδη
Μετά το θάνατο του τραγουδιστή, οι θεωρίες για το τι οδήγησε τον Παντελή να χάσει τον έλεγχο του οχήματος πολλές.
Μέσα Μαρτίου και οι τοξικολογικές στο αίμα του τραγουδιστή έδειξαν πως υπήρχε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του και συγκεκριμένα τέσσερις φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο των 0,5 γραμμαρίων ανά λίτρο και σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προκαλεί απώλεια των αισθήσεων, σύγχυση και αδυναμία συντονισμού των κινήσεων.
Το ίδρυμα τέσσερις μήνες μετά τον θάνατο του
Η μητέρα του Παντελή Παντελίδη, τέσσερις μήνες μετά τον θάνατο του γιου της, εξέφρασε την επιθυμία της να ιδρύσει ένα ίδρυμα στη μνήμη του Παντελή.
Όπως είχε αναφέρει τότε η εφημερίδα Espresso, η κυρία Αθηνά Παντελίδου είχε την επιθυμία να φτιάξει το συγκεκριμένο ίδρυμα, προκειμένου να βοηθήσει νέα παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν τραγουδιστές και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Τα πρώτα βήματα για το σχεδιασμό και τη λειτουργία του είχαν γίνει, ενώ η υλοποίησή τους έβρισκε σύμφωνη όλη την οικογένεια του Παντελή.
Το ίδρυμα σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα χρηματοδοτείται από τα χρήματα των πνευματικών δικαιωμάτων που εισπράττουν οι κληρονόμοι του καλλιτέχνη.
Ποιος ήταν ο Παντελής Παντελίδης που μπήκε στις καρδιές όλων
Ο Παντελής Παντελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Εργαζόταν ως υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί για να ακολουθήσει την μεγάλη του αγάπη, το τραγούδι.
Αυτοδίδακτος στη μουσική αφού δεν είχε σχετικές σπουδές σύντομα έμαθε επίσης μόνος του να παίζει μουσικά όργανα. Στην Νέα Ιωνία όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε διατηρούσε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ.
Το πρώτο του τραγούδι το «ανέβασε» στο youtube τον Φεβρουάριο του 2012 και ήταν το «Δεν ταιριάζετε σου λέω».
Σύντομα από το youtube βρέθηκε σε μικρά μαγαζιά όπου τραγουδούσε για τέσσερα χρόνια. Δεν άργησε να γίνει γνωστός και να αγαπηθεί όσο ελάχιστοι καλλιτέχνες από το κοινό. Ο Παντελής Παντελίδης είχε «άστρο» και αυτό το «άστρο» σύντομα θα έλαμπε.
Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Μεγάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ τραγούδια όπως τα «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», γνώρισαν τεράστια επιτυχία στο ραδιόφωνο.
Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Είχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της «Αθηνά».
Τα βραβεία του Παντελή Παντελίδη ακόμη και μετά το θάνατο του
Ο Παντελής Παντελίδης είχε βραβευθεί στην 10η απονομή των μουσικών βραβείων MAD το 2013 για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη ενώ το 2014, στην ίδια εκδήλωση κέρδισε το ειδικό βραβείο mad greekz για το τραγούδι «Όνειρο ζω». Στη 12η απονομή των μουσικών βραβείων MAD του 2015 του απονεμήθηκε το βραβείο για τον «καλύτερο καλλιτέχνη έντεχνης ή λαϊκής μουσικής» και το ειδικό βραβείο mad greekz για το τραγούδι «Γίνεται».
Η ψήφος του κοινού ήταν αυτή που τον ανέδειξε «καλύτερο άνδρα καλλιτέχνη του 2016» στα MAD Video Music Awards.
Το βραβείο του παρέλαβαν τα αδέρφια και οι φίλοι του τραγουδιστή εκφράζοντας παράλληλα την ευχαρίστηση τους για την υποστήριξη του κόσμου στα τέσσερα χρόνια πορείας του.
Το 2017 το «Θυμάμαι» του Παντελή Παντελίδη βραβεύτηκε ως «το τραγούδι της χρονιάς» στα MAD Video Music Awards.