Ζούμε ιστορικές στιγμές σε τούτο το νησί πατριώτες και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.

Διάγγελμα αλά πρωθυπουργού εξέδωσε ο δήμαρχος του τόπου με την πορφύρα πίσω του και τις σημαίες δώθε κείθε για να μας ενημερώσει για τα έργα και τις ημέρες του.

Ξεκίνησε με ένα όμορφο ταξίδι με δυο άλογα, που κάναμε λέει μαζί αλλά ξεχνάει ότι εκείνος ήταν καβάλα ενώ εμείς το πηγαίναμε ποδαράτο, και μας ευχαρίστησε που  τον εμπιστευτήκαμε και τον τιμήσαμε με την ψήφο μας,  πανάθεμα την ώρα και την στιγμή.

Τόνισε με στόμφο ότι μας παραδίδει μια νέα πόλη και ψέματα δεν λέει, δεν αφήσανε πέτρα πάνω σε άλλη πέτρα, τα ξεθεμελέψανε  όλα.

Ότι μόνο στο Αργοστόλι που είναι η καρδιά του νησιού έπρεπε να γίνουν τα περισσότερα έργα, για αυτό φαίνεται αφήσανε τα άλλα μέρη που ήταν τα νεφρά και τα πνευμόνια της Κεφαλονιάς, να σκάσουνε από το κακό τους.

Despicable – o Aπαισιοτατος

Αράδιασε έργα μεγαλόπνοα όπως η κεντρική πλατεία, παρεπιπτόντως προχτές το βράδυ κουρβουλιάστηκα κάτω που έντεσε το πόδι μου σε εκείνα τα φωτιστικά εδάφους-εδάφους που όταν δεν φωτίζονται δεν φαίνονται τα διαολεμένα.

Καμάρωσε για το γηροκομείο, ξέρετε εκείνο που έγινε με την δωρεά Βεργωτή και το έχουν εγκαινιάσει καμιά δυο τρεις φορές κι επίσης είπε και μας έστειλε αδιάβαστους ότι παρέδωσε τελειοποιημένο το γήπεδο Αργοστολίου, σε καλό σου δήμαρχε  γελάσαμε πάλι, μόνο 5 χρόνια σου πήρε να το ετοιμάσεις.

Παινεύτηκε που τώρα θα πίνουμε νεράκι του Θεού από τις βρύσες μας και θα πούμε κι ένα τραγούδι στα εγκαίνια γιατί άλλαξε κι όλους τους σωλήνες μονάχος και με τα χέρια του.

Είπε ότι καμαρώνει ο κόσμος την καινούρια παραλία και έρχονται μιλιούνια οι τουρίστες στο νησί διότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος –άξιος ο μισθός του- γυρίζει σαν την σβούρα τον κόσμο όλο για να τους μαζώξει και να τους φέρει εδώ.

Και  σας ρωτάω αχάριστα όντα, πατούσε τουρίστας το πόδι του τα προηγούμενα χρόνια στη Κεφαλονιά που πάτε και μου φωτογραφίζετε τα σκουπίδια ενώ γύρω σας γίνεται του ακατανόμαστου;

Μα είμαστε σοβαροί τώρα, πάμε και  δείχνουμε το χάλι μας το μαύρο; Aυτά τα πράματα τα κρύβουνε και τα καταχωνιάζουνε δεν τα μοστράρουν στο διαδίκτυο, καλά λέει ο άνθρωπος.

Και τελειώνοντας το διάγγελμα του, έπεσε κι η μουσική υπόκρουση και ζήτησε από εμάς τους πολυαγαπημένους του Κεφαλονίτες να τον στηρίξουμε άλλη μια φορά ,να τον ξαναεμπιστευθούμε εάν πιστεύουμε στην εντιμότητα και την ειλικρίνειά του , για να σπρώξει το νησί ακόμα μπροστύτερα.

Προς Θεού! μην το κάνετε  πατριώτες, γιατί  κατά πως το κόβω σπρώξε σπρώξε το νησί μπροστά, το βλέπω να πέφτει μέσα στο ρήγμα του ’53.

Αριστοφάνης ο νεότερος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.