Μέγας χορηγός το Λιμενικό Ταμείο! Επισκευάζει και το δημοτικό Φανάρι Αργοστολίου!

Οργασμός απευθείας αναθέσεων και μάλιστα με μεγάλα ποσά, γίνεται από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αλέξη Μοσχονά λίγο πριν λήξει η θητεία του λόγω δημοτικών εκλογών.

Τέτοιες αναθέσεις πρώτη φορά τις κάνει, ορατές, αόρατες , θα τις δούμε σιγά σιγά όπως θα βγαινουν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Σήμερα θα σταθούμε στο φανάρι των Αγίων Θεοδώρων του Αργοστολίου, το οποίο στην θητεία Παρίση, γνωρίζουμε ότι ο Σπύρος Ματιάτος  φροντίζει και ευπρεπίζει εν όψει της θερινής περιόδου διότι ανήκει στον Δήμο Κεφαλονιάς.

Φέτος όμως ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου αποφάσισε να αναλάβει ο ίδιος το Φανάρι , ως μέγας χορηγός υποθέτουμε αφού δεν έχει ουδεμία αρμοδιότητα ! Και μάλιστα θα φέρει συνεργείο    με έδρα την Γλυφάδα , αφού στην Κεφαλονιά δεν έχουμε μαστόρους,  για να κάνουν ……δείτε τι δουλειές:

Ελαιοχρωματισμό σίδηρων, εξωτερικό χρωματισμό, καθαρισμό και κλάδεμα δέντρων, αρμολόγημα πλακών και επισκευές τοιχίων, παγκάκια, κολονάκια, καλαθάκια, συντήρηση μαρμάρινης πλάκας και πληροφοριακή πινακίδα.

Ολα αυτά θα στοιχίσουν , σύμφωνα με τον συντάξαντα μηχανικό της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου 22.940 ευρώ. (Αλλος κτίζει σπίτι με τόσα)…

Το Λιμενικό Ταμείο φαίνεται να έχει μια  ”αδυναμία” στα συνεργεία από την Γλυφάδα και τις επόμενες μέρες θα σας το αποδείξουμε, παρόλο που στην Κεφαλονιά υπάρχουν ανάλογα συνεργεία.

Θα περιοριστούμε μόνο να πούμε πως στο συγκεκριμένο συνεργείο την ίδια ημερομηνία κάνατε και άλλες  αναθέσεις συνολικού ποσού 58.156 ευρώ.

Μαρουλόφυλλα τα χρήματα του Λιμενικού Ταμείου?  Απορίας άξιο να ασχολείστε με έναν χώρο που δεν σας ανήκει και να αδιαφορείτε για τα λιμάνια που σας ανήκουν όπως λ.χ. της Σάμης , του Πόρου…

Η εν λόγω ανάθεση δημιουργεί πολλά ερωτήματα που θέλουν απαντήσεις:

1) Με ποια αρμοδιότητα ανέλαβε το Λιμενικό Ταμείο να επισκευάσετε το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων όταν ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στον Δήμο και ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ;

2) Ποιός θα παραλάβει το έργο αυτό από το Λιμενικό Ταμείο;

3) Πως θα εγκριθεί η δαπάνη αυτή που ξεπερνά το ποσό των 5.000 ευρώ και χρειάζεται μια άλλη διαδικασία και επιπλέον  αφορά χώρο που δεν  ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο?

Και  μην διανοηθείτε να  απαντήσετε με τα ίδια φαιδρά που ακούσαμε για το Λαζαρέτο της Ιθάκης το φωτισμό του οποίου έκανε το Λιμενικό Ταμείο και όχι ο Δήμος Ιθάκης, ως μέγας χορηγός.

Παρατηρητής του Λιμανιού

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις