Ανακοινώθηκαν τα αστέρια Michelin για το 2019, μαζί με τα υπόλοιπα βραβεία για τα καλύτερα εστιατόρια των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων. Στα αθηναϊκά εστιατόρια που διακρίθηκαν και φέτος, όπως και πέρυσι, ήρθε να προστεθεί το “7 Food Sins” στην Πλάκα, μια gastropub  που σερβίρει πιάτα υψηλής γαστρονομίας και βρίσκεται στην πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας. Ο Σπύρος Αδάμης –ένας από τους 4 ιδιοκτήτες μαζί με τον αδερφό του Άρη και τα αδέρφια Βαγγέλη και Βασίλη Σωτηρόπουλο- εμπνεύστηκε την ιδέα της  όταν επισκέφθηκε το Λονδίνο προκειμένου να εντρυφήσει περισσότερο στην κουλτούρα της gastro pub και συνειδητοποίησε ότι μόνο 3 σε όλη τη βρετανική πρωτεύουσα παρασκευάζουν το φαγητό τους με όρους υψηλής κουζίνας». Το εστιατόριο μπήκε  στη λίστα Bib Gourmand.

"7 Food Sins"
“7 Food Sins”
"7 Food Sins"
“7 Food Sins”

Η «Σπονδή» διατήρησε τα δυο αστέρια της. Κατά τα άλλα, η λίστα των βραβευμένων εστιατορίων παρέμεινε ίδια με την περσινή, με εξαίρεση το “Funky Gourmet” που δεν λειτουργεί φέτος, ενόψει της στέγασής του στο Hilton.

Επίσης, το «Βαρούλκο Seaside», το “Botrini’s” και το “Hytra” κράτησαν το δικό τους αστέρι. Το Βαρούλκο, το αγαπημένο παιδί του Λευτέρη Λαζάρου βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της πόλης, την μαρίνα του Μικρολίμανου, παρέχοντας μοναδική θέα και ατμόσφαιρα στους επισκέπτες του. Για το μεσημεριανό σας γεύμα απολαμβάνοντας τη θαλασσινή θέα, ο Λαζάρου προτείνει πιάτα πιο απλά, Αν πάλι, θέλετε την κλασική εμπειρία του Βαρούλκου μπορείτε να απολαύσετε το βραδινό σας δείπνο στη μαγευτική ατμόσφαιρα επάνω στο ξύλινο ντεκ, δοκιμάζοντας σύνθετες, δημιουργικές γεύσεις.

Βαρούλκο Seaside
Βαρούλκο Seaside

Βαρούλκο Seaside
Βαρούλκο Seaside

Τα «Αθήρι», “Nolan”, «Οικείο» βρίσκονται και φέτος στη λίστα Bib Gourmand μαζί με το “7 Food Sins”.

Α. Καρδάσης σεφ στο Αθήρι
Α. Καρδάσης σεφ στο Αθήρι

Αθήρι
Αθήρι

Με Michelin Plate προτάθηκαν τα εστιατόρια “GB Roof Garden”, “Electra Roof Garden”, “Premiere”, “2 Mazi”, “Cookoovaya”, “CTC”, “Sushimou”, “Vezene” και «Άνετον».

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις