Σήμερα 3 Απριλίου 2019 θα πραγματοποιηθούν από το Δήμο οι πλειοδοτικοί διαγωνισμοι για την εκμίσθωση 49 δημοτικών παραλιών. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθούν οι εν λόγω διαγωνισμοί και αυτό γιατί : οι δήμοι είχαν την υποχρέωση να  έως τις 31 Μαρτίου να ειχαν υπογράψει και τις συμβάσεις των νέων μισθωτηρίων.

Ο Δήμος Κεφαλονιάς προέβαλε το επιχείρημα των κακών καιρικών συνθηκών και ζήτησε παράταση του δικαιώματος της ημερομηνίας της 31/3.

Αυτή η παράταση όμως μάλλον δεν μπορεί να γίνει γιατί πρόκειται για KYA (Κοιν’η Υπουργική ΑΠόφαση)  άρθρο 6 του 2017,  και όχι εγκύκλιος ή υπουργική απόφαση που εύκολα μπορεί να τροποποιηθεί.  Αρα μόνο με νέα ΚΥΑ μπορεί να γίνει τροποποίηση της ημερομηνίας . Ομως μέχρι χθες το μεσημέρι πληροφορίες ‘ελεγαν ότι δεν έχει εκδοθεί καμία σχετική ΚΥΑ και δεν έχει αναρτηθεί κάτι σχετικό στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Εάν όντως δεν εκδοθεί νέα ΚΥΑ  ο δήμος Κεφαλονιάς χάνει το δικαίωμα των διαγωνισμών και αναλαμβάνει η Κτηματική Υπηρεσία με ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς . Δεν χάνεται σε καμία περίπτωση δυνατότητα των επαγγελματιών να συμμετάσχουν στον πλειστηριασμό, απλώς θα συμμετέσχον ηλεκτρονικά . Αντίθετα αν ο δημος πραγματοποιήσει τους διαγωνισμούς χωρίς νέα ΚΥΑ που αλλάζει ημερομηνία , τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ακυρωθούν και οι 49 διαγωνισμοί και οι επαγγελματίες να μπουν σε άλλες περιπέτειες.

Πάντως οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες είναι καθόλα έτοιμοι, εχουν καταθέσει τις εγγυητικές τους και όλα τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία στο Δήμο , ενόψει των αυριανών διαγωνισμών. Ο Δήμος είναι αυτός που δεν είναι έτοιμος,  με ότι συνεπάγεται αυτό !

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις