Η λύπη μου ξεχειλίζει σήμερα…..

1798

Με στοίχειωσαν οι εικόνες από τους φοίνικες της παραλιακής που αργοπεθαίνουν εκλιπαρώντας για βοήθεια.

Χρόνια ολόκληρα μεγάλωναν τα δένδρα σε πείσμα του καιρού και της αλμύρας αλλά επειδή ένοιωθαν την αγάπη και την περηφάνια μας, υπέμεναν προς χάρη όλων μας. Και άντεξαν, θέριεψαν κι έγιναν ένα με την ζωή και την ψυχή μας.

Η  μοναδική παραλιακή με τα φοινικόδεντρά της ως σήμα κατατεθέν της πόλης μας ανά την υφήλιο, ακολουθεί την τύχη της Ριζοσπαστών.

Ξεχάστε την όμορφη βόλτα μας στο βοτσαλόδρομο και τις κουβέντες στα παγκάκια συντροφιά με τους φοίνικες.

Ξεχάστε αυτήν την όμορφη εικόνα.

Μάταια θα ψάχνουν οι συχνοί επισκέπτες του νησιού να αντικρύσουν τα όμορφα δέντρα, μάταια θα προσπαθούμε κι εμείς οι ντόπιοι να συνηθίσουμε την αλλαγή.

Με εξοργίζει που από παντού ακούγονται κραυγές απόγνωσης και κανένας τους δεν μπαίνει στο κόπο έστω να απολογηθεί.

Δεν μου το βγάζεις από το μυαλό, επίτηδες άφησαν και τούτα τα φοινικόδεντρα να ξεραθούν για να επέμβουν στην συνέχεια αντικαθιστώντας τα με τι άλλο, κοκοφοίνικες εννοείται.

Κι είναι τόση η ασέβεια κι η έπαρσή τους που δεν δίνουν την παραμικρή σημασία στις κραυγές των δημοτών που φωνάζουν για όσα εκτυλίσσονται γύρω τους.

Δεν λέω , καλά τα έργα ποιος αντιλέγει, αρκεί να γίνονται με πρόβλεψη, με τα μάτια στο μέλλον και με στόχο να διατηρήσεις και να προστατέψεις ότι καλό κι όμορφο βρήκες.

Σας το είχα ξαναγράψει, η απώτερη επιδίωξη τους είναι να σβήσουν από το Αργοστόλι ότι πιο καλαίσθητο υπάρχει αφού δεν είναι δικό τους δημιούργημα.

Εμείς όμως συμπατριώτες μου τους αφήσαμε να κουμαντάρουνε τις τύχες μας, εμείς τους νομιμοποιήσαμε να φουσκώνουν σαν παγώνια και να συμπεριφέρονται έτσι με προκλητική ασέβεια απέναντι σε όλους μας.

Κι αν έχω γράψει τόσα χρόνια κι αν έχω δει πράγματα αλλά λίγα  μου άγγιξαν την ψυχή μου, για αυτό και πολύ μεγάλη η θλίψη μου σήμερα.

Τελειώνει ένα ακόμα κομμάτι της πολιτιστικής μας ιστορίας και μην ξεγελιέστε ρίχνοντας το ανάθεμα μόνο σε εκείνους.

Σταθήκαμε όλοι συνυπεύθυνοι κι ανάξιοι  να προστατέψουμε ότι αγαπήσαμε κι ότι ομόρφυνε την καθημερινότητα μας.

Μόνο τα φοινικόδεντρα δεν έφταιξαν σε τίποτα.

Αριστοφάνης ο νεότερος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

  1. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ , ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΤΟΤ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Comments are closed.