Ξυπνήσανε οι δημοτικοί άρχοντες από τον λήθαργό τους ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές και πήρανε τις ρούγες και τα στενά.

Έχουν ξαμοληθεί στα χωριά και στους δρόμους του Αργοστολιού σαν τους παλιούς πραματευτάδες και γανωματήδες και φωνάζουνε:

Δρόμους ασφαλτοστρώνω, λακκούβες βουλώνουμε, ελιές κλαδεύω, τοίχους μουντίζουμε, έλα καλέ κυρία δώσε και σε μας ένα ψήφο.

Έχουν αρπάξει κι από μια φωτογραφική μηχανή και δώστου από δω οι κασμάδες, από κει τα τσιμέντα, δώθε οι λάμπες που αλλάζουνε, παραπέρα οι σωλήνες, ανασκάπτεται απ’ άκρη σε άκρη ο δήμος Αργοστολιού.

Βγάλανε και τους χάρτες στην επιφάνεια γιατί προχτές χαθήκανε. Είχανε σημειώσει εκεί πάνω κάτι λακκούβες που είχαν εντοπίσει το 2011 και ξεκινήσανε να πάνε να τις κλείσουνε.

Τραβάγανε κατά Σκάλα μεριά και στη μισοσιά χάσανε το δρόμο, δεν είχαν ξαναπατήσει ποτέ τόσα χρόνια, φυσικό ήτανε.

Άρχισαν να χτυπάνε πόρτες, καλά πάμε από δω ρωτάγανε όχι τους απαντούσανε και δώστου πάλι.Που πάτε τους είπανε δεν υπάρχουν πλέον λακκούβες,  δεν πειράζει τους λέγανε θα τις  ανοίξουμε και θα τις βουλώσουμε πάλι.

Την περασμένη εβδομάδα εδώ στο Αργοστόλι, ξεκινήσανε να τσιμεντάρουνε κάτι σαμαράκια στο δρόμο και καταλήξανε να μουντίζουνε το τοίχο μιας γιαγιούλας που την άρπαξε το μάτι τους με τον ασβέστη στο χέρι.

Πριν τρεις ημέρες στελιάσανε μια παιδική χαρά μέσα στη νύχτα, ξυπνήσανε οι άνθρωποι το πρωί κι αρχίσανε τις τραμπάλες γιατί παιδιά στο χωριό πλέον δεν υπάρχουνε, αλλά τους  την είχανε τάξει από το 2012.

Και προχτές έξω από μια εκκλησιά στη Λειβαθώ, πιάσανε τις μάνικες και κάνανε λαμπίκο τις αυλές αφού πρώτα γυαλίσανε όλα τα μανουάλια μαζί με τους επιτρόπους.

Σήμερα δε το πρωί, φορτώσανε κασμάδες και φτυάρια και κινήσανε για την Σάμη. Κοντά στον Άγιο αντιληφθήκανε ότι τώρα είναι άλλος δήμος και σου λέει τι να πάμε να κάνουμε οπότε ροβολήσανε κάτα κάτω.

Για να σοβαρευτούμε όμως και να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, θα συμφωνήσουμε όλοι  ότι όταν και όπου γίνονται έργα καλά είναι.

Κακά είναι, που μας περνάνε για κορόιδα κι ενώ μας είχαν εγκαταλείψει στο έλεος του Θεού και μας έλεγαν ότι δεν έχουν λεφτά για τίποτα, ξαφνικά τα βρήκαν όλα και βγάλανε στους δρόμους συνεργεία και μηχανήματα.

Κακά είναι, την υποχρέωση που έχει μια δημοτική αρχή κι οι εκπρόσωποι της  ένα μήνα πριν τις εκλογές να στην περνάνε ντε και καλά σαν χάρη που σου κάνουνε και για αυτό θα πρέπει εσύ να τους το ανταποδώσεις με την ψήφο σου.

Και τέλος, κακά και ψυχρά είναι ψηφοφόρε μου, να βλαστημάς και να χαλάς τον κόσμο εναντίον τους, να βλέπεις χρόνια τώρα την κατάντια του τόπου σου αλλά στο τέλος να τους ξαναψηφάς επειδή  σου άλλαξαν την λάμπα έξω από το σπίτι σου ή σου έβαψαν τη κούρτη. Να τους ξαναψηφάς επειδή μετατρέψανε σε ρουσφέτι και χάρη την υποχρέωση που είχαν απέναντί σου και σε καθε δημότη για καθαριότητα, δημοτικό φωτισμό, προσβασιμότητα , ύδρευση και άλλα πολλά! Υποχρέωσή τους είναι! Αν το θεωρείς ρουσφέτι ….

Έτσι να μου το θυμάσαι, θα τους ξαναβλαστημάς και τα επόμενα χρόνια.

Αριστοφάνης ο νεότερος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.