Αδέσποτα …τα ζώα ενός κατώτερου Θεού

259

Μια ακόμη Παγκόσμια Ημέρα η σημερινή, αφιερωμένη στα αδέσποτα, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το σοβαρό αυτό θέμα.

Τα ζώα ενός κατώτερου Θεού,εγκαταλελειμμένα,κακοποιημένα κι αφημένα κυριολεκτικά να πεθάνουν αργά και βασανιστικά στο δρόμο.

Τα καταλαβαίνεις από μακριά,ψυχούλες φοβισμένες και με λυπημένα μάτια που τριγυρνάνε απελπισμένα προς αναζήτηση τροφής και νερού.Τα νοιώθεις όταν τα πλησιάσεις καλοπροαίρετα που σε παίρνουν από πίσω γιατί αντιλαμβάνονται ότι μαζί σου θα είναι ασφαλή.

Έχει ξοδευτεί πολύ τυπογραφικό μελάνι για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια ο κόσμος  είναι πολύ πιο ευαισθητοποιημένος σε σχέση με το παρελθόν και αναδεικνύονται από παντού δράσεις μέσα από φιλοζωϊκές οργανώσεις, εθελοντές και φορείς.

Όμως το πρόβλημα παραμένει και σε κάποιες περιοχές της χώρας τείνει να χειροτερεύει.

Λένε ότι ο πολιτισμός ενός έθνους φαίνεται από την συμπεριφορά του στα ζώα και θα προσθέσω και προς οποιοδήποτε ανυπεράσπιστο ον, είτε αυτό είναι άνθρωπος είτε είναι ζώο.

Η μόνη και αποτελεσματική λύση είναι μία,υπεύθυνοι και ενημερωμένοι πολίτες σχετικά με τα ζώα,τις ανάγκες και την ψυχοσύνθεσή τους. Στην συνέχεια, όλα τα άλλα θα συμπαρασυρθούν ως ντόμινο και θα σταματήσει αυτή η ντροπιαστική εικόνα στους δρόμους της χώρας.

Μαρία Μαρκάτου-Αλυσανδράτου

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις