Που ζούμε πατριώτες μου, τι είναι αυτά τα πράγματα που ακούμε και βλέπουμε καθημερινά;

Πως είναι δυνατόν οι ανίκανοι στο δημαρχείο να παίζουν με την ζωή, με το ψωμί μας και το μέλλον του νησιού;

Όπου και να κοιτάξουμε βρώμα, σκουπίδια, μπάζα, εγκατάλειψη, έργα παρατημένα στη μέση και δεν ιδρώνει το αυτί  των φαντασμένων εκεί στο Μέγαρο.

Σκάψανε δρόμους στο Αργοστόλι, που το κάνανε λέει νέο και μοντέρνο τρομάρα τους και δεν φρόντισαν πρώτα από όλα που θα πετάξουν τα μπάζα, οι ανίκανοι να διαχειριστούν μια κατάσταση.

Φτιάξανε το Γηροκομείο με δωρεές και λεφτά που τους έδωσαν στο πιάτο και δεν το παραλαμβάνουν ούτε οι τεχνικοί του δήμου .

Κάνανε ιδιωτικό αγκυροβόλιο το μπαστούνι για να δένουν αρόδου τα κρουαζιερόπλοια και να ταλαιπωρούν τους τουρίστες ώστε να μην ξαναπατήσει κανένα τους στο νησί. Σήμερα, μετά από την κατακραυγή του κόσμου το μετακίνησαν στο αλιευτικό καταφύγιο κι όταν αναχωρήσει το κρουαζιερόπλοιο θα ξαναμπεί στη θέση του,οπότε αν προκύψει μια έκτακτη άφιξη όπως συμβαίνει αρκετά συχνά,κλάφτα Χαράλαμπε.

Εγκατέλειψαν τον Πλατύ Γιαλό στο μαύρο του το χάλι για να μαζεύουνε το χρήμα από δίπλα στις δικές τους επιχειρήσεις.

Κι ο πολυχρονεμένος αντιδήμαρχος τουρισμού που μας στοιχίζει ένα σκασμό λεφτά να σουλατσάρει στο εξωτερικό, δεν καταδέχεται ούτε να απαντήσει στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των επαγγελματιών.

Παρέλαβαν ένα κολυμβητήριο κόσμημα και καμάρι του νησιού και το καταντήσανε σαν τα μούτρα τους.

Χαλάσανε λεφτά από την τσέπη όλων εμάς των φορολογούμενων δημοτών, για  έργα που έκαναν όσο πιο πρόχειρα μπορούσαν, προκειμένου να το παίξουν αναμορφωτές του Αργοστολιού.

Ακόμα δεν παρέδωσαν την Κυανή Ακτή και πλημμύρισε ο τόπος με μια σταλιά νερό, πήγανε κατά διαόλου και τα ποδηλατοδρόμια και τα παρτέρια τους.

Δεν άφησαν καντούνι για καντούνι που να μην πεζοδρομήσουν αλλά δεν τους έκοψε το κεφάλι να κάνουν μια κυκλοφοριακή μελέτη για τόσα  αυτοκίνητα που κινούνται μέσα στη πόλη.

Τους κυνηγάνε οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης για κακοτεχνίες και παρατυπίες σε ότι έχουν φτιάξει και έχουν το θράσος να καμαρώνουν κιόλας οι άσχετοι.

Όλα αυτά θα σκάσουν μπροστά μας πατριώτες και θα τα ξαναπληρώσουμε για να φτιαχτούν σωστά.

Ότι ακουμπήσανε με τα χέρια τους το διαλύσανε,το καταστρέψανε, το ξεθεμέλιωσαν.

Και σας ρωτάω, ποιος τους νομιμοποιεί να παίζουν με την εικόνα του νησιού, με την ζωή του κόσμου, με την δουλειά και το ψωμί του επαγγελματία στο τουρισμό, με την ποιότητα ζωής όλων μας;

Για πόσο ακόμα θα τους ανεχόμαστε  να μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα χωρίς να αντιδρούμε, για πόσο ακόμα;

Αριστοφάνης ο νεότερος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις