Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους για τους δημοτικούς μας άρχοντες και ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Πρώτον, από αντανακλαστικά μηδέν. Kαθημερινά τους ρεζιλεύουν με  τις φωτογραφίες από τους σκουπιδότοπους σε όλο το νησί κι εκείνοι βγαίνουν και μιλάνε για την παιδεία αυτών που τα πετάνε.

Έχετε συγκεκριμένες τοποθεσίες, στείλτε τα αυτοκίνητα του δήμου να τα μαζέψουν. Μπήκε η Μεγάλη Εβδομάδα, άρχισε η τουριστική περίοδος, έρχεται κόσμος και ντουνιάς για το Πάσχα κι εσείς αμπελοφιλοσοφείτε;

Δεύτερον, είναι να απορεί κανείς με το πώς αντιλαμβάνεστε τα πράγματα. Κοντεύει να διαλυθεί από τη σκουριά και την ‘πολλή φροντίδα σας’ το κολυμβητήριο κι ο Κωνσταντάκης διαψεύδει λέει όλα τα συκοφαντικά δημοσιεύματα διότι ορίστε έγινε εκεί  το πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης. Και που ήθελες να γίνει άνθρωπέ μου στο κλειστό γυμναστήριο;

Οι αγώνες ήταν στο πρόγραμμα  κι εσείς τελευταία ώρα πήγατε να μαζέψετε το κακό χάλι του κολυμβητηρίου επειδή το θέμα πήρε δημοσιότητα. Τόσα χρόνια που μπαινόβγαιναν του κόσμου τα παιδιά εκεί μέσα, δεν το βλέπατε κύριε Κωνσταντάκη;

Τρίτον, κάθε μέρα σας προκαλεί ο Φόρτες με στοιχεία  για όλα τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Αργοστολίου και δεν έχετε  το πολιτικό ανάστημα να του αντιπαρατεθείτε. Σήμερα σας ξεμπρόστιασε ότι έληξε η προθεσμία και δεν καταθέσατε μια μελέτη έστω ενός  έργου για το επόμενα 6 χρόνια…

Να μου πεις, τέτοια ώρα τέτοια λόγια, εδώ δεν μπορείτε να κλείσετε ψηφοδέλτιο κι έχετε κάνει όλους τους Φαρακλάδες υποψήφιους.

Τέταρτον, ρωτάνε και ξαναρωτάνε φορείς κι επαγγελματίες για το καράβι στο μπαστούνι που πέρασε για νεκροταφείο πλοίων το Μαϊστράτο και απαντάτε άλλα των άλλων.

Πληρώνει λέει τα λιμενικά τέλη αλλά δεν δικαιολογείται το γεγονός να υποβιβάζεται η χρήση του μπαστουνιού για τα κρουαζιερόπλοια με το να αράζει εκεί μπέϊκα  η ‘Αλεξάνδρα’. Εξάλλου ένα λιμάνι κρουαζιεροπλοίων δέχεται μόνο κρουαζιερόπλοια για λόγους ασφάλειας , ούτε καν θαλαμηγούς. ‘ Η έχω λάθος??

Πέμπτον, χάλασε η εικόνα του Αργοστολιού που το φυτέψατε από άκρη σε άκρη με κοκοφοίνικες, τους οποίους υπερασπίζεστε μάλιστα ότι είναι ανθεκτικοί στο σκαθάρι.

Έλα όμως που οι γιατροί των φοινίκων έδειξαν ήδη τους πρώτους που παρέδωσαν το πνεύμα, πριν καλά-καλά τους συνηθίσουμε, ενώ  για τη ζημιά που προκαλέσατε, κουβέντα.

Τόσο  οικονομική, γιατί είναι πανάκριβοι όσο κι αισθητική γιατί για να έχετε άλλοθι αφήσατε τα παλιά φοινικόδεντρα αβοήθητα, όπως κάνετε πάλι στη παραλιακή και στο τέλος θα τα ξεριζώσετε.

Έκτον, ούτε για το αυτόματο πότισμα του γκαζόν δεν προβλέψατε να λειτουργήσει αμέσως και βγαίνετε με τα λάστιχα και τις δημοτικές υδροφόρες να γίνεστε ρεζίλι των σκυλιών, άμα σας λένε όμως ότι δεν προκόβετε να ολοκληρώσετε ένα έργο της προκοπής, σας κακοφαίνεται.

Ο Αντιδημαρχος 5 Αντιδημαρχιών Διονύσης Λυκούδης ποτίζων το δημοτικό γκαζόν

Τώρα μεταξύ μας, ότι θα έβλεπα τον Λυκούδη να κάνει το νερουλά…είτε ποτίζοντας το γρασίδι , είτε καθαρίζοντας το πεζοδρόμιο, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα.

Έβδομον, παρουσιάστηκε επιτέλους ο πολύς αντιδήμαρχος τουρισμού για να υπερασπιστεί το καράβι του κολλητού τους και για να απαντήσει με  παροιμίες σε όσους δημοσιοποιούν τα τουριστικά μας χάλια. Μια χαρά τα είπες Κεκάτε, ‘κοντός ψαλμός αλληλούια’… Αμην και είναι Μεγαλοβδόμαδο!

Όγδοον, είναι δυνατόν να πηγαίνετε αλαμπρατσέτα να υποβάλλετε μηνύσεις παραμονές των εκλογών; Εσείς έπρεπε να νοιάζεστε για το πως θα ξεμπερδέψετε με τα δικά σας τα δικαστήρια και πως θα καθαρίσετε με το σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για τα πολυδιαφημιζόμενα έργα σας.

Δεν σας κόβει  το μυαλό σας καθόλου μου φαίνεται ή απλά έχει κολλήσει λόγω της μετωπικής σύγκρουσης που την βλέπετε να έρχεται…

Ο Ψηφοφόρος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις