Γιατρός στο Πακιστάν μόλυνε 90 ανθρώπους με τον ιό του HIV

86

Τουλάχιστον 90 άνθρωποι, ανάμεσά τους και περίπου 65 παιδιά, προσβλήθηκαν από τον ιό του HIV στο Πακιστάν, αφότου ένας γιατρός χρησιμοποίησε σε όλους μία μολυσμένη σύριγγα.

«Συλλάβαμε τον γιατρό», δήλωσε ο Κάμραν Νάουαζ, επικεφαλής της αστυνομίας της Λαρκάνα στο νότιο Πακιστάν, όπου σημειώθηκε το περιστατικό. «Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, χρησιμοποιούσε μία και μόνο σύριγγα για χορήγηση φαρμάκων», συνέχισε, προσθέτοντας ότι και ο γιατρός είναι θετικός στον ιό HIV.

Οι έρευνες των αρχών ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν 18 παιδιά που ζουν σε προάστιο της Λαρκάνα βρέθηκαν θετικά στον ιό του HIV.

«Ελέγχθηκε το αίμα των γονιών των παιδιών που έχουν μολυνθεί, όμως τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά», διεμήνυσε ο δρ. Άζρα Πεσούχο, υπουργός Υγείας της επαρχίας Σιντ όπου ανήκει η Λαρκάνα, επιβεβαιώνοντας την σύλληψη του γιατρού.

Με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση, οι αρχές της χώρας έχουν ξεκινήσει μια ευρεία εκστρατεία ελέγχων και πρόληψης. Σημειώνεται, πως στο Πακιστάν δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη ασθένεια του AIDS, αλλά τα τελευταία χρόνια τα νούμερα των κρουσμάτων παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις κυρίως μεταξύ των χρηστών ναρκωτικών, των εργαζόμενων του σεξ και των μεταναστών από τις χώρες του Κόλπου.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις