Δημοτικές εκλογές πατριώτες, σε λιγότερο από δυο εβδομάδες. Εκλογές πολύ σημαντικές για τον τόπο, το μέλλον του και την ζωή μας.

Κάποιοι από εκείνους που διεκδικούν τον δήμο, νοιώθοντας ανίκανοι να ξαναπείσουν τον κόσμο για τις ικανότητές τους, επιλέγουν την πειθώ δια του “εξυπηρετείν” τον ψηφοφόρο, οπότε πέφτει πολύ δούλεμα και τάξιμο για να διασφαλιστούν οι απαιτούμενοι  ψήφοι.

Κάποιοι άλλοι που υποτίθεται ότι θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα και να διώξουν τους μεν για να έρθουν οι δε, μην έχοντας επιχειρήματα, οράματα και στόχους καταλήγουν σε φθηνούς εκφοβισμούς των ψηφοφόρων. Ουκ ολίγες φορές ήρθαν στα αυτιά μου καταγγελίες για “σημαδεμένα” ψηφοδέλτια προς έλεγχο των ψηφοφόρων.

Μην μου πείτε ότι πέσατε από τα σύννεφα, είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι, το συζητάει μια κοινωνία ολόκληρη και το κατακρίνει κάθε αξιοπρεπής και υπεύθυνος πολίτης.Τώρα μάλιστα που αντιλαμβάνονται ότι χάνουν και άλλος βγαίνει δήμαρχος, αυτά τα φαινόμενα εντείνονται και πολλαπλασιάζονται.

Ψηφοφόροι που διευκολύνθηκαν σε υποθέσεις τους ή τους έπεισαν ότι τους διευκόλυναν, προβάλλουν σαν δικαιολογία το “τι να κάνω, πρέπει να βγάλω την υποχρέωση”, κάποιοι άλλοι που εξυπηρετήθηκαν σου λένε “ας βγει όποιος νάναι, εγώ την δουλειά μου την έκανα” κι εκείνοι στους οποίους ασκούν ψυχολογικό εκβιασμό βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδο.

Γεμίσανε τα ψηφοδέλτια τους με προμηθευτές, υπαλλήλους  και συγγενείς ενώ κάποιους άλλους τους βάλανε με το ζόρι ακόμα και εν αγνοία τους. Σε όσους ακόμα αντιστέκονται, χρησιμοποιούν το σλόγκαν ‘προσέχουμε και ψηφίζουμε από δω μεριά… για να έχουμε’…

Επειδή όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, πρέπει  να λάβουμε σοβαρά  υπόψη ότι αν ένας τόπος πάει κατά διαόλου,  το ότι εμείς θα έχουμε εξυπηρετηθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ή θα έχουμε υποκύψει σε συναισθηματικούς και άλλους εκβιασμούς, δεν αλλάζει προς το καλύτερο τα πράγματα για κανέναν.

Όποιοι ψηφιστούν με το σκεπτικό της εξυπηρέτησης ή της υποχρέωσης δεν θα είναι μόνο για την Κυριακή των εκλογών αλλά για μια ολόκληρη τετραετία. Όπως κυκλοφορεί και στο διαδίκτυο, αν έχουμε υποχρέωση σε κάποιον, του παίρνουμε ένα κουτί πάστες, ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα, μια γραβάτα αδελφέ, αλλά  δεν τον ψηφίζουμε για αυτή την υποχρέωση.

Γιατί πατριώτες αν ξανακοιτάξετε την “υποχρέωση” θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι δική σας αλλά δική τους που σας την φόρτωσαν… Αν δηλαδή σε βοηθήσει με ένα “χαρτί” που έχει κολλήσει σε κάποια υπηρεσία δεν του χρωστάς καμία υποχρέωση γιατί ήταν υποχρεωμένος να έχει φτιάξει υπηρεσίες που να λύνουν κάθε πρόβλημα δημότη.. Αν σε πήρε στη δουλειά του δεν του χρωστάς υποχρέωση γιατί προσφέρεις τις γνώσεις και τις δεξιότητές σου να πάρεις λίγα ψίχουλα στο τέλος του μήνα…

Η μόνη υποχρέωση που έχουμε σε αυτές τις εκλογές είναι προς τη συνείδηση μας. Να ρωτήσει ο καθένας τον εαυτό του : Θέλουμε να καθαρίσει το νησί από τις σκιές μια και καλή,  ή θέλουμε καινούριες στην θέση τους, έστω λιγότερο γκρίζες?

Είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιου είδους  πρακτικές  και να τους αφήνουμε να μας χειραγωγούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο;

Τώρα είναι η ευκαιρία μας να σταματήσουμε κάθε Μαυρογιαλούρο…

Σαν δημότες έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε εκείνον που θεωρούμε  καλύτερο και πλέον ικανό να μας βγάλει από την χαράδρα στην οποία μας έχει ρίξει ο Παρίσης κι οι συνεργάτες του, αλλά πατριώτες!  όχι να ξεβρακωθούμε και να πέσουμε σε άλλα που μπορεί να μας βγουν και χειρότερα..…

Η πορεία, η ανάπτυξη ενός τόπου και κατά συνέπεια η  ζωή και το μέλλον  μας σε αυτόν, δεν περνάει ποτέ μέσα από προσωπικές διευκολύνσεις, την εξαγορά της σιωπής ή της ψήφου μας  διότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

Και οι συνέπειες δεν θα είναι μόνο για εκείνους που υπέκυψαν στις πιέσεις αλλά και για όσους  κράτησαν ψηλά το κεφάλι και για τον τόπο ολόκληρο. Σκεφτείτε ότι αν έχουν τέτοιο θράσος και προσβλητική συμπεριφορά  τώρα, τι έχει να γίνει έτσι και βγουν ή ξαναβγούν..

Αριστοφάνης ο νεότερος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις