Xαρτί μιλήσει χωριάτης πάψει, λέει η παροιμία πατριώτες και την περασμένη Κυριακή τα χαρτιά στην κάλπη μίλησαν κι είπαν όσα δεν θέλαμε να πιστέψουμε όλο αυτό το διάστημα και προσπαθούσαμε να ξορκίσουμε με κάθε τρόπο.

Μίλησαν  κι έδειξαν τι πραγματικά κρύβουμε στην ψυχή μας οι άνθρωποι, τι πραγματικά μας αξίζει και γιατί είμαστε ικανοί, προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας.

Εννιά χρόνια τώρα οι φωνές κι η κατακραυγή για την κατάντια του δήμου μας και του νησιού γενικότερα, δεν ακούμπησαν παρά ελάχιστους ονειροπόλους μιας κι όλοι οι υπόλοιποι επιβράβευσαν αυτήν την πολιτική συμπεριφορά στην κάλπη και  την έβγαλαν πρώτη.

Από την άλλη, μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας αντί να  αναζητήσουν λύσεις καθαρές και να στραφούν σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα μπορούσαν να μας βγάλουν από  το τέλμα στο οποίο έχουμε πέσει, προτίμησαν άλλο μοντέλο εξουσίας, που γνωρίζει από αλισβερίσια και ξέρει ότι για όλα υπάρχει μια τιμή.

Και φυσικά είχαμε κι εκείνους που απέχουν μόνιμα και μένουν πάντα στην απέξω για να βρίζουν και να κατηγορούν χωρίς ποτέ να παίρνουν ξεκάθαρη θέση γιατί είναι πολύ εύκολο να λουφάζεις, να αφήνεις άλλους να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά κι εσύ να το παίζεις υπεράνω και απολιτίκ…

Έτσι, την άλλη Κυριακή θα κληθούμε να διαλέξουμε ανάμεσα στη Σκύλλα και την Χάρυβδη για να κουμαντάρουν τις τύχες μας για την επόμενη τετραετία αλλά κάποιοι από εμάς  δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα.

Εσείς πατριώτες μου που είστε ευχαριστημένοι από τον σημερινό δήμαρχο και τα έργα του να τον ξαναψηφίσετε κι οι άλλοι που  φάγατε το δόλωμα και στη θέση του θέλετε μεγαλοεπιχειρηματία να υπερασπίσει τα συμφέροντα σας, ψηφίστε εκείνον.

Εμείς, οι λιγοστοί ονειροπόλοι χαμένοι μεν αλλά με το κεφάλι ψηλά, νίπτουμε τα χείρας μας και το κρίμα στο λαιμό σας.

Αριστοφάνης ο νεότερος

 

 

Πηγη ‘εργου εξώφυλλου :https://www.athensvoice.gr

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Ακριβώς έτσι!Δυστυχώς για όλα υπάρχει μία τιμή!Συγχαρητήρια για το κείμενο

Comments are closed.