Θα ήθελα ειλικρινά να μπορούσα να καταλάβω τι στο καλό σκεφτόμαστε όταν στεκόμαστε μπροστά από την κάλπη.

Τι είναι αυτό που ζυγίζει ο ψηφοφόρος και βαραίνει την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου;

Προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται στη μικρή μας κοινωνία  και πως γίνεται να βγάζεις πάλι πρώτο τον σημερινό δήμαρχο στο Αργοστόλι, ο οποίος ρήμαξε τα πάντα, διοίκησε το δήμο με αυταρχισμό και αλαζονεία  και άνοιξε τρύπες εκατομμυρίων ευρώ με τις αναθέσεις και τα διάφορα οικονομικά σκάνδαλα για τα οποία κατηγορείται.

Προσπαθώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν αντί να αλλάξεις αυτό το καθεστώς και να φέρεις καθαρές λύσεις στο τραπέζι, επιλέγεις έναν οικονομικό παράγοντα για να αντικαταστήσει τον σημερινό δήμαρχο.

Προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε πανελλαδικά και πως είναι δυνατόν να νοιώθεις απογοητευμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ κι αντί να πας πιο αριστερά, ψηφίζεις πάλι εκείνους που σε έφεραν στο χείλος του γκρεμού, επέβαλλαν τα μνημόνια, έκοψαν συντάξεις και διέλυσαν το κοινωνικό κράτος.

Προσπαθώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν  να φωνάζεις για αξιοκρατία και δικαιώματα και να ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη της γνωστής οικογένειας, που ζέχνει από όπου και να την πιάσεις και θεωρεί  την πολιτική, κληρονομικό δικαίωμα.

Προσπαθώ να καταλάβω πως γίνεται να φωνάζεις για τα σκάνδαλα και την διαφθορά, να τιμωρείς αυτούς που τα έβγαλαν στη φόρα και να θέλεις να έρθουν στα πράγματα εκείνοι που τα δημιούργησαν και τα κουκούλωναν για χρόνια.

Προσπαθώ να καταλάβω  πως είναι δυνατόν το έτος 2019, να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο Χριστός άφησε επιστολές, τις οποίες κάποιος Βελόπουλος  πουλάει  και τον εκλέγουν μάλιστα και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Προσπαθώ να καταλάβω πως γίνεται ένας λαός που πέρασε τα πάνδεινα από δυνάστες και κατακτητές, που ταξίδεψε στα πέρατα του κόσμου για να βρει την τύχη του, να στέλνει τον εκπρόσωπο της χρυσής αυγής στο Ευρωκοινοβούλιο και να επιβραβεύει τον φόβο και την τρομοκρατία που αυτός και το κόμμα του θέλουν να επιβάλλουν.

Τέλος, προσπαθώ μάταια να καταλάβω τι σκατά έχουμε μέσα στο κεφάλι μας κι αδυνατώ να δώσω απάντηση…

Αριστοφάνης ο νεότερος

Πηγη φωτο : https://ideas.ted.com/

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

  1. Αγαπητέ Αριστοφάνη νεότερε,
    πολύ ενδιαφέρον το ερώτημα σου και διαχρονικό θα έλεγα, μας δίνει την ευκαιρία για διάλογο (debate που λέγαμε μικροί στο Φαραώ).
    Το σχόλιο μου δεν έχει να κάνει με τα στενά τοπικά αποτελέσματα, άλωστε όλοι οι συνδιασμοί βρίθουν απο φίλους και ανθρώπους που εκτιμώ, αλλά με το γενικό πολιτικό τοπίο.
    Απλά θα ήθελα να βάλω σε ένα ιδεατο διάλογο δύο ερωτήματα εντός θέματος α. πότε κατά την γνώμη σας ο λαός ψήφησε σωστα και β. μήπως λέω, μήπως το αίτιο της κακοδαιμονίας είναι το γεγονος οτι όλοι οι ψήφοι μετράνε το ίδιο? πχ του Θανάση του Φωκά του πανεπιστήμονα με την δική μου που έχω απλά ένα λύκειο?
    Με πρώτη ματιά φαίνεται φασιστική άποψη (μακρυά από μας) αλλά νομίζω οτι αντέχει σε καλόπιστο διάλογο
    το κατά πόσον το σώμα τον εκλεκτόρων πρέπει να εχει τουλάχιστον κάποιο ελαχιστο επίπεδο μόρφωσης.
    Ευχαριστώ

  2. Πολυ σωστη η αναλυση.Ομως εμεις ψηφιζουμε και δυστυχως οι καλοι, αφθαρτοι και εντιμοι , αυτοι που επιβιωνουν μονο απο τη δουλεια τους υποψηφιοι δεν βρηκαν ουτε την ψηφο τους στην καλπη.Ειμαι κι εγω μια απο αυτους.Λυπαμαι για τις πρακτικες που εφαρμοζουν οι συνδυασμοι.Λυπαμαι γαι την καταντια μας.Αφου εκλεγουμε τους ιδιους , για ποιο λογο κανουμε εκλογες;

Comments are closed.