Ενός κακού μύρια έπονται. Γράφει ο Ανδρέας Κ.

820
αδιεξοδο

Το σκέφτηκα πολύ, το σκέφτηκα καλά.. Έβαλα τα πράγματα κάτω. Κοίταξα και από το μπαλκόνι μου, είμαι τυχερός γιατί είμαι στις προνομιούχες περιοχές των «μεγάλων»  έργων, τόσο μεγάλων που για να φτάσω σπίτι μου χρειάζεται να δεινοπαθήσω και να κινδυνέψω από κουρδουγκέλα στις κακοτεχνίες..  Δεν σκόπευα να τους ψηφίσω αυτούς..

Ψήφισα άλλον δήμαρχο, ας πούμε «εναλλακτικό» με τα σημερινά δεδομένα..

Τώρα όμως πρέπει να επιλέξω αν θα παραδώσω τη τύχη του δήμου μου στον μέγιστο οικονομικό παράγοντα του νησιού.  Στον άνθρωπο που αγοράζει ακίνητα και επιχειρήσεις όπως εγώ πουκάμισα και γραβάτες.. Και για «αντάλλαγμα» δίνει δουλειές των 500 ευρώ με κουπόνια και αγοράζει προϊόντα από τους ντόπιους παραγωγούς τα οποία –και πολύ σωστά – πουλάει με κέρδος.  Να τον πεις και ευεργέτη για αυτό;;

Δεν είναι κακό να αγοράζεις. Σε νεοφιελευθερη  κοινωνία ζούμε.

Κακό είναι να σου έχει γίνει εμμονή η αγορά, η εξαγορά και όλα τα εις αγορά και να μην έχεις σταματημό.

Το κακό είναι να θεωρείς ότι όλα αγοράζονται και πωλούνται , ότι και οι ένθρωποι έχουν μια τιμή και με αυτές τις «αξίες» να θέλεις να ανέβεις τα σκαλιά του δημαρχείου.

Το κακό είναι που όταν θα λες καλημέρα στον δημότη σου, να φοβάται ότι μπορεί να χάσει το οικόπεδο ή το σπίτι του αν βρεθεί σε ανάγκη.

Το κακό είναι οι χορηγίες σου να καταλήγουν τις περισσότερες φορές σε εγκλωβισμένα ψηφοδέλτια.

Το κακό είναι να μην έχεις μέτρο και να μην ξέρεις που πρέπει να σταματήσεις το δούναι λαβείν μέσα σε μια μικρή κοινωνία που όλα μαθαίνονται και ναι , ισως και στρεβλά.

Το κακό είναι να μη σε ζηλεύω για τα πλούτη σου αλλά να σε φοβάμαι για τη φτώχεια μου και πως μπορεί να την εκμεταλλευτείς εσύ που θέλεις να γίνεις δήμαρχος μου.

Είδατε πόσο μεγάλη είναι η λίστα με τα κακά; Μπορώ να ψηφίσω έναν δήμαρχο που μόνο κακά φέρνει στο μυαλό μου; Που δεν τον εμπιστεύομαι για τίποτε; Που θα κοιτάω πίσω από τη πλάτη μου μη μου τη φέρει;

Όχι δεν μπορώ να ψηφίσω ούτε τον Παρίση ούτε τον Μιχαλάτο.  Ο ένας διέλυσε ότι υπήρχε σε τούτο το νησί από αξίες μέχρι υποδομές και ο άλλος, ο Μιχαλάτος  είναι ένας ακόμα  κίνδυνος  που μπορεί να μας «τελειώσει» αναπτυξιαζόμενους .

Τέτοια ανάπτυξη δεν την θέλω.

Η ψήφος μου έχει αξία, δύναμη και συνείδηση. Την έδωσα στον πρώτο γύρο εκεί που πίστευα. Δεν έφθασε..  Θα την κρατήσω για την επόμενη φορά.. τα 4 χρόνια περνάνε γρήγορα. Και ότι άρχισε θα ολοκληρωθεί. Είμαι νέος και μπορώ να περιμένω . Θα περιμένω όχι σαν παρατηρητής αλλά σαν ενεργός πολίτης. Δίπλα στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που θα τιμήσουν την εμπιστοσύνη μου και εκείνη τη ψήφο που ήδη έδωσα. Αλλη δεν έχω !

Ανδρέας Κ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

  1. Ποιοί είναι αυτοί οι “ανώνυμοι” αρθρογράφοι, μελοδραματικοί και δακρύβρεχτοι, που προσπαθούν να μας πείσουν λίγες μέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές, ότι το μέλλον μας κινείται μεταξύ παρακμής και διαφθοράς, υπότελειας, εξανδραποδισμού, επαιτείας και ποιός ξέρει τι άλλο;;; Και προτείνουν “ουδετερότητα” και αποχή… Λες και δεν γνωρίζουν ότι η αποχή αποτελεί ανοχή ;;;
    Ελπίζω, η εγνωσμένη αξιοπιστία της ιστοσελίδας σας και η δημοσιογραφική της ουδετερότητα (θυμήθηκε σήμερα να μας πει ότι προηγείται στην Περιφέρεια η Ρ.Κ.) να σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε το σχόλιό μου).
    Και εγώ θα υπογράψω “ανώνυμος”, έτσι για λόγους δεοντολογίας… ή μήπως με αρχικά καλύτερα;

  2. Μιας και πολλή ανωνυμία έπεσε (ανώνυμος να κατηγορεί άλλον ανώνυμο, το είδαμε κι αυτό) να μιλήσει και κάποιος επώνυμα, ούτε με αρχικά ούτε με ψευδώνυμο (θέλετε και ομάδα αίματος; Ο+): Το να πάω την Κυριακή στην κάλπη να διαλέξω υπόδικο είναι ύβρις για το “δημοκρατικό μας πολίτευμα”: Παρίσης με σκάνδαλα απευθείας αναθέσεων να εκκρεμούν εις βάρος του, Μιχαλάτος με σκάνδαλα σε εκκρεμότητα από τη θητεία του στο Δήμο Λειβαθούς. Αλλά ας μην είμαι αχάριστη! Να δεχτώ ότι ο Δήμος Αργοστολίου έχει το “προνόμιο” να διαλέξει υπόδικο! Ενώ στο Βόλο π.χ. τους κατσικώθηκε στο σβέρκο από την πρώτη Κυριακή ο δικός τους mega-υπόδικος, χωρίς το δικό μας περιθώριο επιλογής “ΥΠΟΔΙΚΟΣ Α ή ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΒΟΥ”. Σε τέτοιες αναμετρήσεις του υπόκοσμου εγώ δεν μπαίνω: αδιάφορο μου είναι ποιος υπόδικος θα μας κατσικωθεί, από τη στιγμή που το “δημοκρατικό μας πολίτευμα” (με βαριά άρρωστη τη δικαστική εξουσία) δίνει το δικαίωμα σε ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ να διεκδικούν δημόσια θέση. Και η πολιτική κουλτούρα των συμπολιτών μου τους τη χαρίζει τη θέση αυτή απλόχερα. Η παρακμή ΟΛΗ δική σας.

Comments are closed.