Ο οδοστρωτήρας Κυριάκος προ των πυλών…

1037

Προχθές στην Κω, επιχειρηματίες  παραπονέθηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους ελέγχους και τα πρόστιμα κι απαίτησαν την 7ήμερη εργασία για να ‘’τελειώνουμε‘’ όπως χαρακτηριστικά φώναξαν. Βλέπετε για εκείνους, είναι πολύ καλύτερα να μην ελέγχονται για τους ανασφάλιστους εργαζόμενους τους, την απλήρωτη και πέρα  του ωραρίου εργασία  και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Για εκείνους το ιδανικό θα ήταν να έχουν υπαλλήλους αλλά να μην υποχρεούνται να τους πληρώνουν κι ο Μητσοτάκης το ξέρει καλά αυτό και γνωρίζει ακόμα καλύτερα τι θέλουν να ακούσουν.

«Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα» τους απάντησε  κι εννοεί ότι θα ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα, όπως έκανε και στο παρελθόν η ΝΔ κι έκοψε μέσα σε μια νύχτα τους μισθούς, θεσπίζοντας τον υποκατώτατο για τους νέους. Δεν το κρύβουν άλλωστε, στηρίζονται σε μεγάλα συμφέροντα και όντας σίγουροι για τη νίκη τους  δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Εκείνοι καλά κάνουν, θέλουν την επιχειρηματικότητα ανεξέλεγκτη, εσύ που είσαι εργαζόμενος γιατί να είσαι μαζί τους…

Πριν καιρό είχε ξεσπάσει σάλος με τις δηλώσεις του Κυριάκου ότι δεν μπορούμε να πάμε όλοι στο πανεπιστήμιο γιατί όπως είπε ”δεν είμαστε όλοι ίσοι, ούτε ίδιοι’’ εννοώντας ότι δεν πρέπει να έχουμε όλοι τις ίδιες ευκαιρίες.

Εκείνος καλά τα είπε, όλα του προσφέρθηκαν στο πιάτο και τα βρήκε έτοιμα, εσύ που είσαι νέος άνθρωπος και κάνεις όνειρα για τη ζωή γιατί να είσαι μαζί του…

Διακηρύττει ότι μόλις αναλάβουν θα διώξουν τους συμβασιούχους στην υγεία κι ετοιμάζονται να παραχωρήσουν τα νοσοκομεία σε ιδιώτες ενώ θα συνεχίσουν το φαγοπότι με τα υπερκοστολογημένα φάρμακα και τις προμήθειες, που έφεραν τον χώρο της υγείας στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Η ανηψιά του και κόρη της Ντόρας πληρωνόταν για χρόνια με χιλιάδες ευρώ από τον Ερυθρό Σταυρό χωρίς να προσφέρει την παραμικρή υπηρεσία.

Εκείνος εξυπηρετεί  αυτούς που θέλουν να βάλουν  χέρι στα νοσοκομεία και να κερδίζουν από αυτά, εσύ γιατί να είσαι μαζί του…

Θα μειώσει το αφορολόγητο που εξασφαλίζει μικρό ή καθόλου φόρο για μεγάλη μερίδα των πολιτών και θα αφαιμάξει πάλι τα κατώτατα εισοδήματα.Εννοείται ότι δεν θα ενοχλήσει στο παραμικρό τους μεγάλους εισοδηματίες κατά την προσφιλή τακτική της παράταξής του.

Εκείνος έχει γραμμή να υπερασπίσει τα συμφέροντα των λίγων, εσύ σαν φορολογούμενος γιατί να είσαι μαζί του…

Διατυμπανίζει ότι πρέπει να εξασφαλίσει  ένα ισοδύναμο της τάξης των 7δις ευρώ και για αυτό θα κόψει λέει τα επιδόματα της φτώχειας που συντηρούν σε συνθήκες ανθρωπιάς μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, το οποίο εξαθλίωσαν οι πολιτικές της ΝΔ.

Εκείνος ακολουθεί συγκεκριμένη γραμμή και επιθυμεί οι εξαθλιωμένες κοινωνικές ομάδες να ζητιανεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, εσύ σαν πολίτης γιατί να είσαι μαζί του…

Δηλώνει ευθέως ότι είναι υπέρ των μειώσεων των συντάξεων και το είδαμε αυτό να το κάνουν πράξη στο πολύ πρόσφατο παρελθόν καθιστώντας τους ηλικιωμένους ανίκανους να επιβιώσουν και να τα βγάλουν πέρα.

Εκείνος δεν έχει την παραμικρή ευαισθησία,  δεν χρειάστηκε ποτέ να ζήσει με 400 ευρώ το μήνα, εσύ που είσαι συνταξιούχος γιατί να είσαι μαζί του…

Σε τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε μαζί του πατριώτες γιατί δεν έχουμε τίποτα κοινό με ανθρώπους σαν  τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα μέλη της οικογένειάς του, που έχουν πιάσει όλα τα πολιτικά πόστα από τη δεκαετία του ’50 σαν φυσικοί κληρονόμοι και χρόνια τώρα ζουν παρασιτικά και πλουτίζουν εις βάρος όλων των υπολοίπων Ελλήνων.

Αριστοφάνης ο νεότερος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις