Σαν βγεις στον πηγαιμό για το Φισκάρδο, να εύχεσαι να καταφέρεις να συνεννοηθείς …

833

Είναι κατακαλόκαιρο, το νησί γεμάτο τουρίστες και ανακοινώνεται ότι θα κλείσει η πρόσβαση στην επαρχιακή οδό Αργοστολίου-Φισκάρδου.

Για να το αποφάσισαν υποθέτω ότι δεν θα υπάρχει άλλη εναλλακτική και τα έργα που γίνονται, το έχουμε ξαναπεί, καλό για τον τόπο είναι, αρκεί να γίνονται με σωστό σχεδιασμό και πρόβλεψη για το αποτέλεσμα.

Χτες λοιπόν, πρώτη ημέρα που ο δρόμος έκλεισε εκείνοι οι έρημοι οι τουρίστες βλαστήμισαν την ώρα και την στιγμή που ήρθαν στο νησί μας.

Στην διασταύρωση του Δραπάνου ένας αλλοδαπός εργάτης προσπαθούσε με τα αγγλικά που δεν ήξερε να εξηγήσει στους τουρίστες ότι μπορούν να πάνε μέχρι τα Φάρσα κι από εκεί και μετά όχι.

Οι τουρίστες κοιτούσαν τον χάρτη, έδειχνε και τα Φάρσα ο υπάλληλος και τους έλεγε τα δικά του που δεν καταλάβαιναν, λέγανε κι οι δυο  yes αλλά για άλλον λόγο, και ξεκινούσαν για τον Μύρτο ή το Φισκάρδο αφού όλοι συμφωνούσαν μεν… για διαφορετικό πράγμα δε.

Κάπου στα Κουρουκλάτα, έπεφταν πάνω σε άλλον εργάτη που με τα χέρια στον αέρα και  νοήματα τους γύριζε πίσω κι εκείνοι έμεναν με το στόμα ανοιχτό.

Στην άλλη διασταύρωση, εκεί στου Λαμπρινού για το Ληξούρι, άλλος αλλοδαπός υπάλληλος που επίσης δεν ήξερε ούτε ελληνικά καλά καλά, γύριζε επίσης πίσω τους τουρίστες που έρχονταν από Μύρτο και Φισκάρδο για Αργοστόλι.

Εκεί τα πνεύματα οξύνονταν γιατί οι άνθρωποι  έκαναν ολόκληρη διαδρομή να φτάσουν μέχρι εκεί και στο τέλος έπρεπε να ξαναγυρίσουν πίσω και να ακολουθήσουν άλλη αν καταλάβαιναν βέβαια αυτά που τους έλεγε ο εργάτης.

Ρωτάω λοιπόν στον Θεό σας, όλους όσους εμπλέκονται με το έργο, δεν του έκοψε κανενός να φωνάξουν δυο ανθρώπους της τροχαίας ή δυο  που θα μπορούσαν να συνεννοηθούν στις συγκεκριμένες  διασταυρώσεις και να γλυτώσουμε τον κόσμο από την ταλαιπωρία και ταυτόχρονα τον διασυρμό του νησιού μας;

Θέλει μεταπτυχιακό να σκεφτείς, ότι κάπου στα Διβαράτα θα έπρεπε να υπάρχει πάλι ένας υπάλληλος που να προειδοποιεί τους τουρίστες για το τι θα συναντήσουν, έτσι ώστε να αλλάξουν διαδρομή στο σημείο εκείνο και να γλυτώσουμε εμείς τον εξευτελισμό κι εκείνοι την ταλαιπωρία;

Πείτε μου να χαρείτε, πρέπει να έχει κάποιος ντοκτορά για να το προβλέψει αυτό που θα γίνεται ιδιαίτερα με τους επισκέπτες ώστε εκ των προτέρων να είχε βρεθεί μια λύση…

Τι να πω περισσότερο,απογοήτευση μόνο και οργή γιατί ετούτος ο τόπος δεν πρόκειται να αλλάξει ΠΟΤΕ, δεν πα να τον κυβερνάει ο Τσίπρας, ο Κούλης, ο Μπούλης κι ο Κοντορεβυθούλης…

Ο παράλογος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις