“Great” Κεφαλονίτικο πρωινό, στο Hotel Tourist !!

2519

Δεν θα πω το τετριμμένο ότι πίσω από τα ωραία πράγματα βρίσκεται μια .. γυναίκα. Θα επιβεβαιώσω ότι πίσω από τα ωραία πράγματα βρίσκεται πάντα ένας άνθρωπος με πάθος και  πάθη! Εν προκειμένω μια γοητευτική κυρία  η Κωνσταντίνα Χαρίτου!

Κωνσταντίνα Χαρίτου

Ιδιοκτήτρια του ιστορικού και εμβληματικού ξενοδοχείου του Αργοστολίου «Hotel Tourist”  και γενική γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Αφορμή σε αυτό το ρεπορτάζ ήταν μια συζήτηση που άκουσα τυχαία στην ουρά ΑΤΜ τράπεζας στο Αργοστόλι. Μια παρέα τουριστών που ήταν στη γραμμή συζητούσαν για το “Great Breakfast” που απόλαυσαν στο ξενοδοχείο τους.  Μπήκα στην κουβέντα και τους ρώτησα.

Ήταν πελάτες του Hotel Tourist !

Έτσι όπως ήμασταν,  χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία πρωί πρωί πήγαμε στο Tourist!

Κεφαλονίτικο πρωινό στο Hotel Tourist !!

Λίγο πριν τις 7.00 το πρωί, Σάββατο πρωί και η Κωνσταντίνα βρίσκεται ήδη στο εστιατόριο του ξενοδοχείου της , επιβλέποντας τα πάντα και κυρίως καλημερίζοντας τους  φιλοξενούμενους της που σε λίγο θα αρχίσουν να κατεβαίνουν για το πρωινό τους.

ΚΙωνσταντινα Χαρίτου

Πριν δυο χρόνια, ακριβώς στο ίδιο εστιατόριο είχε γίνει η επίδειξη – πρόταση για Κεφαλονίτικο πρωϊνό στα πλαίσια μιας πανελλαδικής κινητοποίησης  της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων  «Ελληνικό πρωινό» με επικεφαλής τον εμπνευσμένο σεφ Γιώργο Πίττα.

Το «ελληνικό πρωί» μεταφραζόταν σε κάθε περιοχή , για την Κεφαλονιά πιστοποιήθηκε το «Κεφαλονίτικο πρωινό» , με παραδοσιακές Κεφαλονίτικες ρετσέτες , αρκετές από τις οποίες ήταν ξεχασμένες και ανα-δημιουργήθηκαν όπως πχ η πολέντα (κουρκούτι)..

Αυτό που είναι εντυπωσιακό στο “Κεφαλονίτικο πρωινό» στο Hotel Tourist είναι ότι ΟΛΑ τα εδέσματα είναι Κεφαλονίτικα, όλα τα προϊόντα και οι πρώτες ύλες είναι Κεφαλονίτικα και δεν είναι απλά ένα μέρος του μπουφέ με ένα-δυο Κεφαλονίτικα πιάτα.

Βεβαίως περιλαμβάνονται και τα υποχρεωτικά στάνταρ προϊόντα που απαιτούν οι κανονισμοί για τα “continental breakfasts”..   Ο μπουφές του Hotel Tourist όμως πάει αντίστροφα . Κυριαρχούν απόλυτα τα Κεφαλονίτικα πιάτα , τα τοπικά προιόντα από τυριά και μέλια έως κουλουράκια.

Άριστη οικοδέσποινα η Κωνσταντίνα Χαρίτου, βρήκε μερικά λεπτά να συζητήσουμε στο video για αυτή της εμπειρία . Μεταξύ άλλων θα την ακούσετε να λέει ότι «ναι στοιχίζει» κάτι παραπάνω το Κεφαλονίτικο πρωινό αλλά αυτό το κόστος έχει αντισταθμιστεί με τις διθυραμβικές κριτικές των πελατών της στις πλατφόρμες , κριτικές που φέρνουν πελάτες στο ξενοδοχείο, που εξασφαλίζουν πληρότητα,  και έτσι δεν χρειάζεται να ξοδέψει για την κλασσική διαφήμιση!

Και βεβαίως δεν είναι μόνο τα Κεφαλονίτικα εδέσματα, είναι και τα σκεύη τα οποία χρησιμοποιούνται, κρησάρες, φαναράκια , πλεκτά καλάθια.. Όλα τοπικά και τα περισσότερα ζωγραφισμένα στο χέρι από την ίδια την Κωνσταντίνα.

Η διακόσμηση του χώρου με τις φωτογραφίες σε βάζει στο περιβάλλον του προσεισμικού Αργοστολίου..

Hotel Tourist
Hotel Tourist

Και η επιτυχία του εγχειρήματος , οδήγησε σε ένα ακόμα βήμα.  Γεύμα και Δείπνο με Κεφαλονίτικα πιάτα!

Πελάτες του ξενοδοχείου έχουν βρει έναν  καταπληκτικό τρόπο να γράψουν τις εντυπώσεις τους για τη φιλοξενία σε αυτό! Γράφουν το όνομά τους πάνω σε βότσαλο που έχουν βρει στην αγαπημένη τους παραλία!!

√ Ενα ακόμα αβαντάζ του ξενοδοχείου είναι ότι υποστηρίζεται απόλυτα  και απο το επίσημο site του, έργο της freedom digital. 

√ Το Hotel Tourist είναι επίσης μέλος της τοπικής επιτυχημένης πλατφόρμας  Kefalonia resorts – Kefalonia hotels

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος.

Το εστιατόριο του Tourist τόσο μέσα στο ξενοδοχείο όσο και έξω κάτω από τις σκιερές ομπρέλες, δέχεται πελάτες και εκτός..

Μια καταπληκτική ευκαιρία να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας ή στους φίλους που φιλοξενείτε αλλά και να συστήνετε το εστιατόριο σε όσους επισκέπτες του νησιού μας αναζητούν τοπικές, παραδοσιακές ρετσέτες!

Βεβαίως δεν είναι το μοναδικό ξενοδοχείο που σερβίρει Κεφαλονίτικο πρωινό. Είναι και άλλα.. θα τα βρείτε στην πλατφόρα αναζήτησης «Ελληνικού πρωινού», εδώ : https://www.greekbreakfast.gr/

To σημερινό ρεπορτάζ με αφορμή το Κεφαλονιτικο πρωινό στο Hotel Tourist,  είναι τα Συγχαρητήριά μας ,  σε όσους ξενοδόχους και εστιάτορες προσπαθούν για το καλύτερο,  για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας μέσα απο τη τοπική γαστρονομία.

Ελένη Δ. Χιόνη

 

Θερμές ευχαριστίες στην κα Χαρίτου που δέχτηκε με τόση ευγένεια την πρωινή μας έφοδο!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδω :

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. […] Σήμερα είχαμε τη χαρά και τη τιμή να συνομιλήσουμε στο web radio http://www.stokitrino.gr στο παρλατόριο «Καλημερούδια σας» με την Ελένη Χιόνη, μια σπουδαία κυρία, μια γοητευτική οικοδέσποινα του τουρισμού την κυρία Κωνσταντίνα Χαρίτου, ιδιοκτήτρια του εμβληματικού ξενοδοχείου του Αργοστολίου Hotel Tourist.. […]

Comments are closed.