28 /07/2019, ώρα 09.45 πμ
Η σημερινή εικόνα του δείγματος του κυματισμού των βοστάλων. Η διαδικασία είναι αργή γιατί κάθε μέρος πρέπει να στεγνώσει καλά πριν γίνει η τοποθέτηση του άλλου. Στις φωτογραφίες που βλέπετε λείπει το τρίτο μέρος λευκού βότσαλου . Θα πρέπει να στεγνώσει πολύ καλά το μεσαίο (μαύρο) για να συνεχιστεί η εργασία. Η κάθε “θήκη” που θα εχει τον κυματισμό θα χρειαστεί 2 – 3 ημέρες για να ολοκληρώνεται. Επισημαινουμε οτι αυτός ο κυμματισμός που δημιουργείται είναι δείγμα προς έγκριση.
===
27/07/2019 Χθες όπως είδατε στο σχετικό ρεπορταζ , οι τεχνίτες του έργου της παραλιακής του Αργοστολίου, έφτιαξαν τρία δείγματα βύθισης του βότσαλου ώστε να επιλεγεί το πλέον κατάλληλο. (Δες εδώ).
Σήμερα Σάββατο με την επίβλεψη του μηχανικού του εργου κ. Γιώργου Παπαϊωάννου, δημιουργήθηκε το πρώτο δείγμα «κυματισμού» ώστε να εγκριθεί τη Δευτέρα από τους υπεύθυνους του έργου .
Στο έργο συναντήσαμε και τον κ. Μιχάλη Κοράλη γνωστό μηχανικό της εταιρίας ΜΑΡΟΥΛΗ τώρα συνταξιούχο. Από τους πλέον έμπειρους μηχανικούς στα δημόσια έργα. Το μεράκι του συνεχίζεται.. Πέρασε να δει τη πορεία του έργου.
Τον Μanolo Εdmond (Μανώλη) τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο έργο του Πόντε (Γέφυρα Δεβοσέτου) , δέκα χρόνια πριν. Από τότε τον συναντάμε σε κάθε έργο. Από τους πιο παλιούς, καλούς και ακούραστους τεχνίτες δημόσιων έργων στο νησί μας.
Ακούστε στο video τι μας είπε ο κ. Παπαϊωάννου για το πώς δουλεύουν με τα βότσαλα (γουλιά) ώστε να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και όσο πιο κοντά με το παλιό γουλόστρωτο. Επίσης θα τον ακούσετε να μας λέει ότι έχει μιλήσει πολύ με τον αείμνηστο Μάκη Καούκη για το έργο καθώς ο Μάκης ήταν ο επικεφαλής του έργου του πρώτου γουλόστρωτο από το Δήμο Κεφαλονιάς.
Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Γιώργο Παπαϊωννου για την βοήθεια και την ενημέρωση. Είναι μόνιμα “συνδεδεμένος” και απαντάει με μεγάλη ταχύτητα σε κάθε ερώτηση που έχουμε για τα έργα που συμμετέχει.. Τον κ. Παπαϊωάννου, τον Γιώργο, τον ξέρουμε απο όταν πήγαινε ακόμα στο…. δημοτικό! Ηταν πάντα μαζί με τον μπαμπά του, Σπύρο, σε κάθε έργο, όταν δεν είχε σχολείο. Το μήλο κάτω απο τη μηλιά..
Ο Αris Νanushi, μας δειχνει τα βότσαλα (γουλιά). Πρόκειται για βιομηχανικό προϊόν. Η δυσκολία είναι ότι θα πρέπει να ελέγχεται ένα – ένα ώστε στην επιφάνεια να βρίσκεται το στρογγύλεμα και όχι η γωνία.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΝΕΟΣ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΘΕ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΑ