- Οι πιο καλοκαιρινές γεύσεις είναι αυτές που σε γυρίζουν χρόνια πίσω, όταν η μόνη λιχουδιά που αναζητούσες ήταν ένα ζουμερό ψημένο καλαμπόκι στο πανηγύρι του χωριού.
Τι παράξενο πράγμα οι μυρωδιές. Στριφογυρίζουν στη μύτη και, χωρίς να το περιμένουμε, ξυπνάνε έντονες αναμνήσεις που έχουν αποτυπωθεί για πάντα στη μνήμη μας. Αυτό ακριβώς κάνουν οι μυρωδιές. Ταξίδι στο χρόνο.
Όμως τίποτα δε συγκρίνεται με τη μυρωδιά των αγαπημένων μας φαγητών, που χωρίς καν να τα γευτούμε, και μόνο μέσω της όσφρησης, μας αναγκάζουν να ανακαλέσουμε τη γεύση τους στο στόμα. Μας γυρίζουν πίσω σε ανέμελα παιδικά καλοκαίρια, στα πανηγύρια του χωριού, σε βόλτες δίπλα στην προκυμαία με ένα ψητό καλαμπόκι στο χέρι ως λιχουδιά – επιβράβευση. Και όσο κι αν μεγαλώνουμε, αυτό αναζητάμε περισσότερο. Μυρωδιές και γεύσεις οικείες που, όπως η ΑΛΦΑ Lager, μένουν αναλλοίωτες στο χρόνο.
Με βάση το αγαπημένο μας ψητό καλαμπόκι και προσθέτοντας πικάντικη μαγιονέζα, παρμεζάνα και μυρώνια, ο σεφ Αλμπέρτο Σιμιλλίδης μπήκε στην κουζίνα και δημιούργησε μια μοντέρνα παραλλαγή της συνταγής που θα λατρέψετε.
Ψητό καλαμπόκι με πικάντικη μαγιονέζα, παρμεζάνα και μυρώνια
Μερίδες: 4
Υλικά:
- 4 φρέσκα καλαμπόκια
- 4 κουταλιές μαγιονέζα
- 2 κουταλιές παρμεζάνα, τριμμένη
- ½ ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
- 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι sriracha
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμπόκια.
Σε κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό, ζεματάμε τα καλαμπόκια για περίπου 10’.
Στη συνέχεια τα αποσύρουμε και τα απλώνουμε σε ταψί.
Αλείφουμε την επιφάνεια από τα καλαμπόκια με ½ κουταλιά μαγιονέζα & πασπαλίζουμε την επιφάνεια με παρμεζάνα τριμμένη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς Κελσίου) για 15’.
Αποσύρουμε και περνάμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη μαγιονέζα, τη sriracha(=καυτή σως), την καπνιστή πάπρικα, τα ψιλοκομμένα μυρώνια, και αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε με lime και ψιλοκομμένες πιπερίτσες τσίλι.