Mια διαφορετική βόλτα στον Αθέρα

783
Είχα πολλά χρόνια να πάω στον Αθέρα. Για όσους δεν ξέρουν, Ο Αθέρας είναι ένα ορεινό χωριό στη βορειοδυτική Κεφαλλονιά, και βρίσκεται στο βορειότερο σημείο της χερσονήσου της Παλικής.

Πήρα λοιπόν το δρόμο προς Λιβάδι και από εκεί έστριψα για τον Αθέρα. Ο δρόμος περνάει μέσα από βουνά κατάφυτα από άγρια βλάστηση, πουρνάρια κ.λ.π.. Παρατήρησα στις άκρες του δρόμου να είναι φυτρωμένα κυκλάμινα ( Cyclamen hederifolium ) και αρκετά κρινάκια φθινοπώρου ( Colchicum_cupanii κ.λ.π.). Κατέβηκα και τα φωτογράφισα.
Φτάνεις στο χωριό και θαυμάζεις τις ανθισμένες αυλές, τα όμορφα σπίτια , τις εκκλησίες του και γεννούν την διάθεση στον επισκέπτη του, να φωτογραφίσει τις ομορφιές του.
Σε μία στροφή βλέπεις την πινακίδα που ενημερώνει για την όμορφη παραλία του Αθέρα, και η οποία σε οδηγεί προς αυτήν.
Σε ένα σημείο του δρόμου, από κάποιο άνοιγμα που αφήνουν τα δέντρα, αντικρίζεις το πανέμορφο τοπίο της παραλίας του. Είναι ένα σημείο που από εκεί εμπνεύστηκαν αρκετοί ζωγράφοι, ερασιτέχνες και μη, να αποθανατίσουν αυτή την ομορφιά. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που κρατάει μια φωτογραφική μηχανή στα χέρια του και να μην στάθηκε να αποθανατίσει και αυτός, αυτή την ομορφιά. Αφού διανύσεις εξ χιλιόμετρα φτάνεις στην παραλία. Δεν είναι πολύ μεγάλη, με οικήματα κοντά σ΄αυτή. Μπερδεύεται η άμμος με τους κήπους των σπιτιών.
Άφησα το αυτοκίνητο επάνω στο δρόμο και πήρα ένα πολύ στενό μονοπάτι που οδηγούσε σε μια εκκλησία που ήταν λίγα μέτρα από την θάλασσα. Η εκκλησία είναι ο Άγιος Σπυρίδωνας και είναι ιδιωτική. Δεν μπόρεσα βέβαια να μπω στον προαύλιο χώρο αφού ήταν φραγμένος. Πάντως μπόρεσα να την φωτογραφίσω.

Αφού επέστρεψα από το ίδιο μονοπάτι και έφθασα στην πλαζ.προχώρησα από την μια άκρη ως την άλλη και ανέβηκα λίγα μέτρα επάνω στο βουνό που εκτείνεται προς ανατολάς της πλαζ. Αλλά αρκετά σας κούρασα. Σας αφήνω να δείτε τις φωτογραφίες μου και ελπίζω να σας αρέσουν!!!
Πηγή : Matina Xristo
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις