Σπάνια βρίσκεις γλυκό από ρόδι.. Και αν το βρεις –στοίχημα- θα είναι από την περιοχή του Λουρδά.. Αυτή την εντύπωση έχω γιατί στις αναμνήσεις μου υπάρχει η γεύση του από τα κεράσματα τση θιάς Ροζαλίας (Ανδρεάτου) που ζούσε στου Λουδά..
Αυτό το σπάνιο, πια, γλυκό , μας το θύμισε σήμερα ο Διονύσης Φραγκισκάτος. Παίρνετε ρόδια και τα ξεσπορίζετε ανάλογα την τεχνη του καθενός.
Στη κατσαρόλα ρίχνουμε ζάχαρη με την αναλογία των γλυκών του κουταλιού, τα σποράκια του ροδιού και βράζουμε μέχρι να δέσει..
Αυτό είναι όλο! Θα γεμίσει το κουτάλι σας κατακκόκινα … ρουμπίνια!