Ηταν μια ευχάριστη έκπληξη διαβάζοντας τα ονόματα των νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΑΔ να δούμε και το όνομα του Κεφαλονίτη Ακη Μαρκάτου.

Ο Ακης Μαρκάτος μεγάλωσε στα Κουρκουμελατα ,  τελείωσε το δημοτικό σχολείο Μεταξατων, συνέχισε στο Γυμνάσιο Κεραμειων και αποφοίτησε από το Λύκειο Αρρένων Αργοστολίου.  Είναι παντρεμένος με την Τατιανα Ροβλια και έχει δυο παιδιά.

Νοτης Μαρκάτος

Είναι αδελφός του τ. Νομάρχη Ζακύνθου και Αργολίδος,  Παναγή (Νότη)  Μαρκάτου.

Σε όλες τις θέσεις ευθύνης που έχει αναλάβει μέχρι τώρα ο Ακης Μαρκάτος έχει κυριολεκτικά διαπρέψει. Από το 2013 μέχρι χθες ήταν ο Γενικός Δ.ντης στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ και αυτός που το ανασυγκρότησε από τις στάχτες του.

Η άριστη επιστημονική του κατάρτιση είναι εμφανής και από το βιογραφικό του το οποίο κοινοποίησε η ΕΤΑΔ στα ΜΜΕ όπως και των άλλων μελών του ΔΣ.   Μα πάνω από όλα ο Ακης Μαρκάτος είναι ένας υπέροχος άνθρωπος , ένας βέρος Κεφαλονίτης που έχει τιμήσει και συνεχίζει να τιμά το νησί μας με το ήθος και την επιστήμη του.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΑΚΗΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ

Ο Άκης Μαρκάτος είναι απόφοιτος του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, και κάτοχος M.Sc. σε Modern & Applied Optics από το University of Reading. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης Α.Ε., Σύμβουλος Διοίκησης στη Forthnet, Διευθυντής Επενδύσεων σε μεγάλο Venture Capital fund στην Ελλάδα, την Attica Ventures, και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurocom Expertise A.E.

Επίσης διετέλεσε Υπεύθυνος των ερευνητικών προγραμμάτων του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και Διευθυντής και Ερευνητής του Wolfson Unit στο University College London με αντικείμενο τη μεταφορά τεχνολογίας στη βιομηχανία, στον τομέα των Optical Fiber Communications.

Ακόμα, έχει διατελέσει Σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε θέματα απελευθέρωσης της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, καθώς και εκλεγμένο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ECTA (European Competitive Telecommunications Association) και έχει πάνω από 40 δημοσιεύσεις σε θέματα τηλεπικοινωνιών και χρηματοοικονομικής διαχείρισης έργων τηλεπικοινωνιών και επενδύσεων.

Από σήμερα ο Ακης Μαρκάτος αναλαμβάνει Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ.  Στην ΕΤΑΔ ανήκουν τα μεγάλα ακίνητα του ελληνικού δημοσίου τα οποία προωθούνται προς ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση.  Ανάμεσα σε αυτά και αρκετά ακίνητα «φιλέτα» στην Κεφαλονιά οπως ο Μακρύς Γιαλός, η μαρίνα Αργοστολίου και το Τραπεζάκι .

Το kefaloniapress εκ μέρους των Αναγνωστών του συγχαίρει τον Ακη Μαρκάτο για τα νέα του καθήκοντα και του εύχεται Υγεία και Καλή Δύναμη στο δύσκολο έργο του.

Ελένη Δ.Χιόνη

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

Comments are closed.