Μεγάλη τιμή σήμερα η συνομιλία μας με τον Σπύρο Μοσχόπουλο, πρόεδρο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Κεφαλονιάς με έδρα τα Μεταξάτα.

Καλεσμένος στο web radio www.stokitrino.gr στην εκπομπή «Καλημερούδια σας» με την Ελένη Χιόνη μας αποκάλυψε την προσωπική του ιστορία , τα δύσκολα παιδικά του χρόνια , τη φοίτησή του στο Οικοτροφείο της Λάσσης, το ταξίδι στην Αμερική και η επιστροφή στο νησί…  Το 1996 ήταν ο πρώτος στην Κεφαλονιά που συνέλαβε την ιδέα της συγκρότησης μια οργανωμένης ομάδας εθελοντών με στόχο να συνδράμουν τη Πυροσβεστική και τις υπηρεσίες σε περιπτώσεις καταστροφών.

Σπύρος ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ, πρόεδρος Εθελοντική Ομάδας Δασοπροστασιας Κεφαλονιάς , έδρα Μεταξάτα

Η ίδρυση της εθελοντικής ομάδας του ήταν έμπνευση και για άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς να δημιουργήσουν παρόμοιες ομάδες..

Σήμερα η ομάδα του Σπύρου Μοσχόπουλου αποτελείται από 35 εθελοντές και βρίσκεται στο στάδιο  ανανέωσης με νέα μέλη ιδιαίτερα νέα στην ηλικία.

Πως εμείς οι πολίτες θα τους πούμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ?

Πως θα τους βοηθήσουμε σε αυτό που από μεράκι κάνουν?

Είναι οι άνθρωποι που βάζουν τη προσωπική τους ασφάλεια και τη ζωή τους,  ασπίδα για να προστατεύσουν τις δικές μας ζωές και τις περιουσίες μας.

Στηρίζονται μόνο από εμάς, από πολίτες , Ιδρύματα και Συλλόγους. Εχουν ανάγκη από τα πάντα : ανταλλακτικά, εργαλεία, ρούχα, καύσιμα , νεράκια αλλά πολύ περισσότερο από τη δική μας υποστήριξη το δικό μας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που θα τους δώσει δύναμη και ηθική ικανοποίηση στις δυσκολίες.

Ακούστε τη συζήτηση..

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις