Στην Έκθεση 7η Εxpotrof 2020  οι φίλοι της ελληνικής γαστρονομίας  παραβρέθηκαν στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του προγράμματος “Γαστρονομικές Κοινότητες – Gastronomy and Wine Tourism”και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα φιλόδοξο project που αποσκοπεί –μέσα από την αφύπνιση των κοιμισμένων συλλογικοτήτων – να αναπτύξει τη γαστρονομία στα κύτταρά της και να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο κάθε περιοχής, συμβάλοντας έτσι στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού κλάδου και της τοπικής οικονομίας, ενισχύοντας την ταυτότητα κάθε τουριστικού προορισμού.

Στην έκθεση παρουσιάστηκε η δουλειά που γίνεται εδώ και ένα χρόνο στις πρώτες δέκα (10) Γαστρονομικές Κοινότητες της χώρας (Καλαμάτα, Νάουσα, Ζαγόρι, Κερκίνη, Κέρκυρα, Ρόδος, Πήλιο, Σκιάθος, Νεμέα, Αμοργός), όπου  άλλες κοινότητες βρίσκονται σε φάση ωριμότητας και εξωστρέφειας, άλλες στη φάση οργάνωσης του υλικού τους  κι άλλες στα πρώτα τους βήματα,  όλες όμως με τη θέληση να αναπτύξουν τον Γαστρονομικό Τουρισμό στον τόπο τους.

Oι κοινότητες παρουσίασαν τα προϊόντα τους, τους παραγωγούς τους, τα έντυπα προβολής του γαστρονομικού πλούτου της χώρας τους ενώ γινήκαν και επιδείξεις μαγειρικής των κυριώτερων εδεσμάτων κάθε τόπου.

Λεπτομέρειες για τις 10 πρώτες Γαστρονομικές Κοινότητες μπορείτε να διαβάσετε στον Οδηγό Ελληνικής Γαστρονομίας του Γιώργου Πίττα, δημιουργού αυτής της πρωτοβουλίας, όπως και της πρωτοβουλίας Ελληνικό Πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις