Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη συμμετοχή κορυφαίων chefs o 1ος Μεσογειακός Διαγωνισμός για chef και pastry Chef τον οποίο διοργάνωσε η περίφημη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και αφορούσε επαγγελματίες μάγειρες  /chef και pastry chef/ ζαχαροπλάστες

Απευθυνόταν δε σε νέους έως 25 ετών καθώς και σε σχολές Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής από τις χώρες της Μεσογείου.

 Ο διαγωνισμός ήταν υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας Worldchefs, και εφαρμόστηκε  το σύστημα βαθμολόγησης Worldchefs Competition Management System που διασφαλίζει το αδιάβλητο του διαγωνισμού.

Σε αυτόν τον σημαντικό διαγωνισμό πήρε μέρος από την Κεφαλονιά ο σεφ Μάκης Μελισσαράτος (STATERI CATERING) ως μέντορας – προπονητής του ΙΕΚ Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής Αργοστολίου στο οποίο δάσκαλος .

Τα αποτελέσματα ήταν τα εκπληκτικά για την Κεφαλονιά καθώς  τρεις μαθήτριες του ΙΕΚ συμμετείχαν στον διαγωνισμό για σεφ  και μάλιστα σε μια κατηγορία που αφορά άμεσα το γαστρονομικό και τουριστικό προϊόν μας.  Ηταν η κατηγορία «Κεφαλονίτικο πρωινό κάπως αλλιώς»…

Το Αργυρό Μετάλλιο στο διαγωνισμό πήγε στο ΙΕΚ Αργοστολίου στις μαθήτριες  Μαρία Τζουγανάτου  , Νίνο Βαχανία, και Αμαλία Τζανετάτου.

ΜΑΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΣ

Θερμά συγχαρητήρια σε έναν σεφ , τον Μάκη Μελισσαράτο, που εργάζεται πολλά χρόνια αθόρυβα αλλά δημιουργικά, που είναι από τους πρώτους σεφ που τόλμησαν να προσφέρουν στην Κεφαλονιά κάτι διαφορετικό στο μενού, ο πρώτος που από το 2000 μιλάει για οξοποίηση τοπικών προϊόντων και ο πρώτος που έβαλε στο μενού του τοπικές , παραδοσιακές συνταγές με τοπικά προϊόντα.

Θερμά συχαρητήρια  στις τρεις νέες σεφ  και στο ΙΕΚ Αργοστολίου. Ευχόμαστε η προσπάθεια να συνεχιστεί και στις πραγματικές κουζίνες , εκεί που θα εργαστούν οι σημερινοί μαθητές ως επαγγελματίες σεφ . Ευχόμαστε επίσης να βρεθούν εκείνοι οι επιχειρηματίες / εργοδότες που θα επενδύσουν στα τοπικά προϊόντα και ρετσέτες και από τη θεωρία να περάσουμε μαζικά πια στην πράξη!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις