Η ΑΣΕ καλεί τους συναδέλφους και τους επαγγελματικούς συλλόγους σε κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 3 Ιούνη και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο Αργοστολίου.

Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και οι δράσεις την περίοδο της καραντίνας, αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη. Δώσανε δυνατή απάντηση στην κυβέρνηση που ήθελε να επιβάλει σιγή νεκροταφείου και να στιγματίσει την οργανωμένη πάλη σαν επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Οι δραματικές ανακοινώσεις για τον ΄΄αόρατο εχθρό΄΄, ο εγκλεισμός και οι περιορισμοί του πληθυσμού, δεν μπορούν να κρύψουν τις δικές της ευθύνες αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την άθλια κατάσταση που βρίσκεται το σύστημα υγείας. Ορατός εχθρός είναι οι  πολιτικές τους που μεταξύ των άλλων το εμπορευματοποιούν και το υποβαθμίζουν με αποτέλεσμα να αφήνει τις ζωές μας εκτεθειμένες στο ενδεχόμενο νέου κύματος. Τα σοβαρά προβλήματα ανεπάρκειας του συστήματος υγείας που αναδείχτηκαν κατά τη αντιμετώπιση της πανδημίας, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα, να διεκδικήσουμε ένα δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας που να καλύπτει ταυτόχρονα τις έκτακτες και πάγιες ανάγκες όλων μας.

Συνάδελφοι-σσες.

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο -μαζί με τον υπόλοιπο λαό- απέναντι στα καινούρια αδιέξοδα που συνοδεύουν τη νέα οικονομική κρίση. Τα σύννεφα πυκνώνουν ξανά. Ξέρουμε καλά ότι οι κυβερνήσεις και η ΕΕ θα επιδιώξουν και πάλι να φορτώσουν “τα σπασμένα” στις πλάτες μας γι’ αυτό και απορρίπτουμε τα “καλοπιάσματά” τους για υπομονή και εθνική ομοψυχία. Οι νέες θύελλες που έρχονται πρέπει να μας βρουν οργανωμένους και αποφασισμένους.

Αρνούμαστε να ματώσουμε ξανά! Ανοίγουμε καινούργια σελίδα αγώνα!

  • Η κυβέρνηση θεσμοθέτησε οριζόντια μέτρα έκτακτης οικονομικής στήριξης που προσφέρουν ζεστό χρήμα και νέες διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ ελάχιστα αφορούν τους αυτοαπασχολούμενους και δεν μπορούν να καλύψουν αποτελεσματικά τα νέα προβλήματα.
  • Ενώ οι συνάδελφοι στην εστίαση αραιώνουν τα τραπεζοκαθίσματα, την ίδια στιγμή στις αερομεταφορές, εκτός από τα δισ. των ενισχύσεων, κυβέρνηση και ΕΕ στοιβάζουν τους επιβάτες τον ένα δίπλα στον άλλο…
  • Η ελάχιστη ανάσα που έδωσαν τα 800 ευρώ δεν φτάνει για να καλυφτούν τα έξοδα της οικογένειας και της επιχείρησης. Δεν αρκεί η προσωρινή μετάθεση φόρων και χαρατσιών. Έρχονται τα νέα εκκαθαριστικά, οι τράπεζες μας περιμένουν στη γωνία και όλοι οι νόμοι για τη φορολογία, το ασφαλιστικό, τις συντάξεις, τις κατασχέσεις παραμένουν σε ισχύ, χωρίς να αλλάξει ούτε κεραία;
  • Οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να οργανώσουν την πάλη όλων όσοι πασχίζουμε καθημερινά για την επιβίωση. Το φορολογικό, το ασφαλιστικό, η δωρεάν υγεία, οι συντάξεις, η μονοπώληση, δεν είναι στην ατζέντα τους

Το δίκιο είναι με το μέρος μας! Με εμπιστοσύνη στη δύναμη της συλλογικής μας δράσης, καλούμε κάθε συνάδελφο στον αγώνα. Η αποτελεσματικότητα της πάλης μας θα κριθεί στη μαζικότητα αλλά και στην αποφασιστικότητά μας να αντιπαλέψουμε τις κυρίαρχες πολιτικές κυβερνήσεων – ΕΕ.

Δεν σταματάμε! Κάθε μέρα και περισσότεροι στον αγώνα!

Απαιτούμε μέτρα ουσιαστικής στήριξης για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

  • Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους. Άμεσα μέτρα για κάλυψη των κενών των δημόσιων νοσοκομείων, για αποτελεσματική προστασία του πληθυσμού μπροστά σε ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας.
  • Άμεση επανένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους. Χωρίς αυτά, η δυνατότητα επιβίωσης των α/α, είναι πρακτικά αδύνατη. Τις νέες κρατικές δαπάνες και τους δημοσιονομικούς στόχους που θα ΄ρθουν να τους πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με προοδευτική αύξηση της φορολογικής κλίμακας στο 45%.
  • Απαλλαγή των α/α από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Οριστική κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο Υγείας και των χρεών που αντιστοιχούν σε αυτές.
  • Αρκετά ταΐσαμε τις τράπεζες. Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι το Σεπτέμβρη. Η αναστολή να αφορά το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους.
  • Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα καραντίνας.
  • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη προς Δημόσιο και ιδιώτες μέχρι το τέλος του χρόνου. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
  • Απαλλαγή όλων των α/α από δημοτικά τέλη και τέλη κοινόχρηστων χώρων για 6 μήνες. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση π.χ. για κυλικεία σχολείων, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ. Επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε λογικά πλαίσια χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση τελών.
  • Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες.
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις. Δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους μας ανυπεράσπιστους».

Τσιμάρας Νικόλαος                                                  Γρηγορόπουλος Σταύρος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις