Μπισκοτογλυκό ψυγείου με πτι μπερ και μαρμελάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Δροσερό, αφράτο, νοστιμότατο, πανεύκολο στη παρασκευή του, ιδανικό για να απολαύσετε το τέλειο επιδόρπιο οποιαδήποτε στιγμή.
Υλικά
200 γραμμ. μπισκότα πτι μπερ
500 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι light
200 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
50 γραμμ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα προαιρετικά
100 γραμμ. μαρμελάδα για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Σε μεγάλο μπολ θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια. Σε ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύετε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτετε τα μπισκότα και ανακατεύετε καλά.
Μεταφέρετε το μισό μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 15 εκ.. Περιχύνετε με το καραμελωμένο γάλα και το απλώνετε.
Συνεχίζετε με το υπόλοιπο μείγμα και ισιώνετε το μείγμα. Επικαλύπτετε με τη μαρμελάδα και την απλώνετε καλά. Αφήνετε στο ψυγείο για 6-8 ώρες να δέσει καλά και να μαλακώσουν τα μπισκότα.