Τώρα που μπήκε το καλοκαίρι τι πιο δροσιστικό και απολαυστικό από ένα γλυκό ψυγείου το οποίο συγκριτικά με άλλα έχει και λιγότερες θερμίδες.
Ο Λάμπρος Βακιάρος λοιπόν έδειξε στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» πώς να ετοιμάσουν ένα τέτοιο γλυκό με λεμόνι.
Υλικά
Για την κρέμα λεμονιού
120 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
4 φύλλα ζελατίνης
300 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 4 λεμόνια
4 μεγάλα αυγά
120 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
200 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βούτυρο
Για τη σαντιγί
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (παγωμένη)
15 – 25 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανιλίνες