Η γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο «τραγουδάει»

Τι συμβαίνει;

85

Περίεργοι ήχοι ακούστηκαν από τη γέφυρα του Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο με τους ντόπιους να εκφράζουν την απορία τους και την ανησυχία για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, η διάσημη γέφυρα του Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο έχει αρχίσει να «τραγουδάει» μετά τις πρόσφατες αλλαγές στα κάγκελα του ποδηλατοδρόμου, τα οποία δημιουργούν κάτι σαν μουσική, όταν τα φυσάει ισχυρός αέρας.

Ο συγκεκριμένος επαναλαμβανόμενος ήχος δημιούργησε απορία στους κατοίκους καθώς ακουγόταν από αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

O εκπρόσωπος της γέφυρας Golden Gate, αρμόδιο για θέματα μεταφορών και αυτοκινητοδρόμων, Πάολο Κάσουλιτς- Σβαρτς ανέφερε:

«Οι νέοι μουσικοί ήχοι που έρχονται από τη γέφυρα είναι ένα γνωστό και αναπόφευκτο φαινόμενο, το οποίο προέρχεται από το νέο πρότζεκτ που έχει σαν στόχο να κάνει τη γέφυρα πιο αεροδυναμική σε συνθήκες πολύ ισχυρών ανέμων και είναι απαραίτητο ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η δομική ακεραιότητα της γέφυρας για τις επόμενες γενιές».

«Γνωρίζαμε ότι η αντικατάσταση του χειρολισθήρα της γέφυρας θα “τραγουδούσε” εξαιτίας των εξαιρετικά δυνατών ανέμων από τη δύση, όπως είδαμε και χθες. Είμαστε ικανοποιημένοι όμως από το γεγονός ότι το νέο κιγκλίδωμα δείχνει να δίνει τη δυνατότητα στον αέρα να ρέει πιο ομαλά προς τη γέφυρα», συμπλήρωσε ο Σβαρτς.

Οι αντιδράσεις ποικίλουν με κάποιους να κάνουν λόγο για «έναν ήρεμο ήχο», ή «τρελό αλλά ταυτόχρονα ωραίο» και άλλους να κάνουν λόγο για σκηνή που παραπέμπει σε θρίλερ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις