Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε στο Πρω1νό γιουβέτσι με τρυφερό μοσχαράκι και πλιγούρι! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.
Υλικά:
1 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
2 φλ πλιγούρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι συμπυκνωμένος χυμος ντομάτας
3 ωριμες ντομάτες
1/2 φλ ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
για τον σπιτικό κύβο:
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
1 σκ σκόρδο
4-5 κλαράκια μαϊντανού
1 πιπεριά
Εκτέλεση:
Αλέθουμε τα υλικά του κύβου και τα βάζουμε σε σακουλάκι ή σε παγοθήκες. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχαράκι και το βάζουμε με λίγο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα, σε μια κατσαρόλα, περίπου 7-8 λεπτά.
Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι και δυο κύβους και αχνίζουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες στον τρίφτη, τον χυμό και το αλατοπίπερο. Βράζουμε με 4 ποτήρια νερό για 1 ώρα.
Μεταφέρουμε σε γάστρα και προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά, στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο. Αραδιάζουμε από πάνω το πλιγούρι. Ψήνουμε για ακόμα 40 λεπτά.