Γιουβέτσι με τρυφερό μοσχαράκι και πλιγούρι!

Δείτε την συνταγή!

244

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε στο Πρω1νό γιουβέτσι με τρυφερό μοσχαράκι και πλιγούρι! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά:

1 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες

2 φλ πλιγούρι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι συμπυκνωμένος χυμος ντομάτας

3 ωριμες ντομάτες

1/2 φλ ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

για τον σπιτικό κύβο:

1 κολοκυθάκι

1 καρότο

1 σκ σκόρδο

4-5 κλαράκια μαϊντανού

1 πιπεριά

 

Εκτέλεση:

Αλέθουμε τα υλικά του κύβου και τα βάζουμε σε σακουλάκι ή σε παγοθήκες. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχαράκι και το βάζουμε με λίγο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα, σε μια κατσαρόλα, περίπου 7-8 λεπτά.

Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι και δυο κύβους και αχνίζουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες στον τρίφτη, τον χυμό και το αλατοπίπερο. Βράζουμε με 4 ποτήρια νερό για 1 ώρα.

Μεταφέρουμε σε γάστρα και προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά, στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο. Αραδιάζουμε από πάνω το πλιγούρι. Ψήνουμε για ακόμα 40 λεπτά.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις