Κρεμ μπρουλέ με τρία υλικά

Εύκολη συνταγή

129
Photo by Tania Mousinho on Unsplash

Υλικά

75 γρ. παγωτό βανίλια

1 κρόκο αβγού

1 κ. σ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
Τοποθετήστε το παγωτό στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-40 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει. Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.
Προσθέστε τον κρόκο αβγού στο λιωμένο παγωτό και ανακατέψτε καλά.
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα πήλινο σκεύος μέσα σε ταψί με νερό και ψήστε για 40-50 λεπτά.
Αφήστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου, καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Απομακρύνετε την κρεμ μπρουλέ από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν ρίξετε την ζάχαρη πάνω από την κρέμα.
Πασπαλίστε την κρέμα με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και λιώστε την με την βοήθεια ενός φλόγιστρου για τραγανή υφή.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις