Αεροδρόμια: Ο πρώτος τουρίστας της Ελλάδας μετά την καραντίνα

104
Η υποδοχή της πρώτης πτήσης μετά την καραντίνα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» έγινε με αψίδα νερού που σχημάτισαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής

Ύστερα από τρεις μήνες εσωστρέφειας και αποκλεισμού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η Ελλάδα σήμερα άνοιξε και πάλι για ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Με ένα εντυπωσιακό καλωσόρισμα, το αεροσκάφος της Aegean προερχόμενο από το Μόναχο, έφτασε χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Η υποδοχή της πρώτης πτήσης μετά την καραντίνα έγινε με αψίδα νερού που σχημάτισαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής. Ο πρώτος ταξιδιώτης που πάτησε το πόδι του στο ελληνικό έδαφος ήταν ένας Γερμανός, ο οποίος μιλάει ελληνικά και όπως λέει μπορεί να δει ξανά τη σύζυγό του. «Η σύζυγός μου περιμένει εδώ και τρεις μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Επειδή κατέβηκα από τους πρώτους όλα πήγαν καλά» τόνισε ένα άλλος επιβάτης που μίλησε στους δημοσιογράφους.

Λίγο πριν την άφιξη της πτήσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επιθεώρησε τους χώρους του αεροδρομίου, έχοντας στο πλευρό του τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Σύμφωνα με το Open TV σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου κάθε ταξιδιώτης που θα φτάνει έως τις 30 Ιουνίου θα υποβάλλεται σε μοριακό έλεγχο και αμέσως μετά θα αναχωρεί για τον προορισμό του.

«Χάπενινγκ» στην Αθήνα

Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» γέμισε και πάλι ζωή με τους ταξιδιώτες να βρίσκονται μπροστά σε χάπενινγκ και εκπλήξεις. Σε όλες τις εξόδους υπήρχαν άνθρωποι που ήταν ντυμένοι με ειδικές φορεσιές από όλο τον κόσμο. «Πρώτα απ όλα τους θυμίζουμε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και παράλληλα δεν χάνουμε το χαμόγελό μας» τόνισε στο Open TV η διευθύντρια του διεθνούς αερολιμένα Ιωάννα Παπαδοπούλου. Μάλιστα στη μάχη της ενημέρωσης για τον κορονοϊό οι υπεύθυνοι επιστράτευσαν ακόμα και ρομπότ με οδηγίες στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις