8 πράγματα που θα πρέπει να προσέξουμε για να διαλέξουμε Bluetooth στερεοφωνικά ακουστικά

Διαβάστε πριν αγοράσετε !

67

Τον τελευταίο καιρό η αγορά των Bluetooth στερεοφωνικών ακουστικών έχει πραγματικά απογειωθεί! Με ένα γρήγορα ψάξιμο στο διαδίκτυο θα διαπιστώσουμε ότι οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Κυκλοφορούν διάφορα μοντέλα από πολλούς κατασκευαστές, γνωστούς ή λιγότερο γνωστούς. Το εύρος τιμών αυτών των ακουστικών είναι μεγάλο, επίσης. Μπορούμε να βρούμε μοντέλα με κόστος λίγων δεκάδων ως αρκετών εκατοντάδων ευρώ!

Η επιλογή λοιπόν των καλύτερων Bluetooth ακουστικών, για τα χρήματα που διαθέτουμε, δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο. Θα παρουσιάσουμε τα δέκα πράγματα που θα πρέπει να προσέξουμε για να επιλέξουμε σωστά Bluetooth Earbuds. Να σημειώσουμε ότι τα παρακάτω ισχύουν τόσο για τα φτηνά όσο και για τα ακριβότερα μοντέλα. Ας αρχίσουμε λοιπόν!

1. Το σχήμα και το μέγεθος των ακουστικών είναι σημαντικά καθώς συμβάλουν στην άνεση κατά την χρήση.

Είναι σημαντικό να επιλέξουμε τα ακουστικά που ταιριάζουν απόλυτα στα αυτιά μας. Αυτό βοηθάει όχι μόνο στην άνεση, αλλά μειώνει επίσης την πιθανότητα να πέσουν από τα αφτιά μας και να τα χάσουμε. Η σωστή εφαρμογή συμβάλλει ακόμα στην αποτελεσματική μείωση των θορύβων του περιβάλλοντος. Συνήθως οι κατασκευαστές, προσφέρουν τα ακουστικά τους με τρία μεγέθη ear tips, μικρά, μεσαία και μεγάλα, ώστε να ταιριάζουν σε περισσότερους χρήστες.

2. Επιλέγουμε το σωστό σχέδιο ακουστικών, ανάλογα με την χρήση που τα προορίζουμε.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι Bluetooth ακουστικών. Κάποια έχουν σχήμα γάντζων, άλλα διαθέτουν πτερύγια, ενώ άλλα ακολουθούν το σχέδιο των AirPods της Apple. Επιλέγουμε το σχέδιο που ανταποκρίνεται καλύτερα στην χρήση που θα κάνουμε. Συγκεκριμένα: Επιλέγουμε σχέδιο γάντζου (Earhook) που είναι καλύτερο για αθλητικές δραστηριότητες, αφού προσφέρει καλύτερο κράτημα και μεγαλύτερη σταθερότητα. Επιλέγουμε σχέδιο με πτερύγια (Earbuds) που είναι κατάλληλα για μικτή χρήση, στον αθλητισμό ή στην βόλτα και στην ξεκούραση. Τέλος επιλέγουμε σχέδιο AirPods που είναι ιδανικό για καθημερινή ακρόαση μουσικής ή τηλεφωνικών κλήσεων.

3. Τα ακουστικά θα πρέπει να είναι ελαφριά και να υποστηρίζουν πρωτόκολλο Bluetooth έκδοσης 5.0

Τα ελαφριά ακουστικά προσφέρουν καλύτερη άνεση και δεν κουράζουν τα αυτιά μας κατά τη διάρκεια πολλών ωρών ακρόασης. Ιδανικό βάρος είναι τα 4 γραμμάρια περίπου. Είναι σημαντικό τα ακουστικά που θα επιλέξουμε να διαθέτουν Bluetooth 5.0 ή τουλάχιστον Bluetooth 4.2. Μόνο έτσι εξασφαλίζουμε καλύτερη απόδοση, μεγαλύτερη εμβέλεια σύνδεσης καθώς και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

4. Αυτονομία

Τα ακουστικά θα πρέπει να προσφέρουν τουλάχιστον 3 ώρες χρόνο ακρόασης, σε κάθε φόρτιση. Ακόμα επιλέγουμε ακουστικά που συνοδεύονται με θήκη φόρτισης και προσφέρουν τουλάχιστον 12 ώρες συνολικό χρόνο χρήσης.

5. Επιθυμητό είναι τα ακουστικά να υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση ή ασύρματη φόρτιση.

Η υποστήριξη γρήγορης φόρτισης είναι ζωτικής σημασίας, καθώς διασφαλίζει ότι τα ακουστικά θα είναι διαθέσιμα για χρήση στον μικρότερο δυνατό χρόνο, μετά την φόρτιση. Η ασύρματη φόρτιση της θήκης, αν υπάρχει, είναι σίγουρα πολύ πρακτική.

6. Τεχνολογίες κωδικοποίησης ήχου

Είναι σημαντικό τα ακουστικά μας να υποστηρίζουν τις περισσότερες τεχνολογίες κωδικοποίησης ήχου, όπως: aptX, SBS, AAC, κλπ. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε την βέλτιστη ποιότητα ήχου.

7. Τεχνολογία Ακύρωσης Θορύβου

Η ύπαρξη τεχνολογίας Ακύρωσης Θορύβου Περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντική. Μόνο με αυτήν εξασφαλίζεται η βέλτιστη απομόνωση της φωνής μας, φιλτραρισμένη από τον θόρυβο του περιβάλλοντος. Έτσι έχουμε πεντακάθαρες κλήσεις και ο συνομιλητής μας ακούει καλύτερα.

8. Low latency

Ο χαμηλός χρόνος καθυστέρησης απόκρισης (Low latency) των ακουστικών, είναι το τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό δεδομένο που θα πρέπει να προσέξουμε. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κυρίως όταν παρακολουθούμε βίντεο και ακούμε τον ήχο από τα ακουστικά. Αν η καθυστέρηση απόκρισης των ακουστικών είναι μεγάλη, δεν συγχρονίζεται η εικόνα που βλέπουμε με τον ήχο που ακούμε και αυτό είναι ενοχλητικό.

Στο κατάστημα iRepair που βρίσκεται στην Λ. Βεργωτή 21, στο Αργοστόλι, θα βρείτε την μεγαλύτερη ποικιλία σε bluetooth ακουστικά στην Κεφαλονιά. Επισκεφτείτε το!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις