Στο Ληξούρι όταν λενε ανεξαρτησία μάλλον εννοούν το διαστημόπλοιο στην ταινία ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ με τον πρόεδρο σε ρόλο Ben Affleck ή Bruce Willis.

 Πριν περίπου ένα χρόνο εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή του Ληξουρίου μια ομάδα από νέους ανθρώπους φωνάζοντας σε όλους τους τόνους ότι είναι ανεξάρτητοι!

Η προσωπική μας άποψη είναι ότι η πλειοψηφία των μελών λόγω άγνοιας,   ουσιαστικά εξυπηρέτησε την προσωπική φιλοδοξία του αρχηγού να εκλεγεί.

 Τότε λοιπόν ο νυν πρόεδρος ως ανεξάρτητος δήλωνε στην προεκλογική του ομιλία:

 «Βλέπετε ο νομοθέτης εφαρμόζοντας ένα πάγιο αίτημα για χρήση της απλής αναλογικής ουσιαστικά φέρνει προ των ευθυνών όλους εκείνους που ισχυρίζονται ότι αγαπούν τον τόπο τους ΟΜΩΣ δεν έχουν τη διάθεση για συνεργασία γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα καθώς απορρίφθηκε η πρόταση κοινού ψηφοδελτίου που να αποτελείται  από όλους τους υποψηφίους. …. Ως καλόπιστοι αλλά όχι ευκολόπιστοι ξεκινάμε και βλέπουμε συμφέροντα προσωπικά δικά σας γιατί εσείς μας δίνετε το δικαίωμα με τις προεκλογικές σας κινήσεις και το προεκλογικό σας λόγο.»

Οι παρατάξεις που είχαν δικό τους συνδυασμό και δεν τον απέσυραν έκρυβαν συμφέροντα, έλεγε, ενώ οι παρατάξεις που δεν κατέβασαν δικό τους συνδυασμό  «Ηταν  υποψήφιοι δήμαρχοι που είδαν στα πρόσωπά μας ανθρώπους που μπορούν να φέρουν ένα καλύτερο αύριο σε αυτόν το τόπο».

Κατανοητή η συσχέτιση;

Ας του εξηγήσει κάποιος έστω και τώρα ότι, αν Κατσιβέλης και Ρουχωτάς είχαν έτοιμο δικό τους  συνδυασμό σαφώς και δεν θα τον απέσυραν. Απλά τους βόλεψε ότι δεν είχαν υποψηφίους και δήλωσαν στήριξη στον «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ». Με πέντε ψηφοδέλτια σαφώς και η πιθανότητα εκλογής του θα ήταν απίθανη.

 Αυτά τα πριν…

 Ερχόμαστε λοιπόν τώρα και ως καλόπιστοι όπως αναφέρεις πρόεδρε  και έχοντας σύμμαχο την ΔΙΑΥΓΕΙΑ μας δίνεις το δικαίωμα να κρίνουμε τις κινήσεις σας ως εκλεγμένη δημοτική κοινότητα. Ανεξάρτητη πάντα έτσι;;;

 Για την απευθείας ανάθεση σε «συνώνυμη» επιχείρηση γράψαμε  ΛΗΞΟΥΡΙ: Περί σφαγείων και «ευαισθησιών» του Ανδρέα μας….

Συνεχίζουμε

Σχολική επιτροπή Βθμιας εκπαίδευσης Απόφαση 274 28/06/2019 . Απευθείας ανάθεση 3000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ για κατασκευή στεγάστρου στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου.

 Κύριε Ζαρκάδα Ευάγγελε νυν πρόεδρε της Βθμιας επιτροπής θα μας πληροφορήσετε ποιος είναι ο ανάδοχος;   Να θυμίσουμε ότι ο κ. Ζαρκάδας  είναι μέλος της τοπικής κοινότητας με τον συνδυασμό του κ. Γρηγορόπουλου άρα και αυτό οπαδός της ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ.

 ΔΗΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ: ΑΠΟΦΑΣΗ 235 23/04/2020.

 Απευθείας ανάθεση 434 ευρώ. μικροποσό θα πείτε αλλά συνωνυμία (???) και αυτό με άλλον «ανεξάρτητο».

  Οποιος θέλει να λέγεται ανεξάρτητος θα πρέπει  να είναι και  στην πράξη. Να μην δίνει δικαιώματα μπερδεύοντας τα επαγγελματικά του με τα δημοτικά του καθήκοντα .

 Και για να καταλάβουμε  λίγο την χρησιμότητα των δημοσιεύσεων ας θυμηθείτε τον κακό χαμό με τις απευθείας  αναθέσεις του δήμαρχου Γιώργου Κατσιβέλη στα χρώματα.

 Μετά τα δημοσιεύματα ως δια μαγείας βρέθηκε ελαιοχρωματιστής από την περιοχή, και το σχολείο στα Μεσοβούνια δεν θα βαφτεί από κάποιον Ληξουριώτη “φίλο” που ήταν ο κανόνας. (Απόφαση 45 2/06/2020 ΑΒΑΘΜΙΑ Σχολική επιτροπή. Ο κ. Κατσιβέλης υπογράφει την σχετική ανάθεση ως πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Α/βαθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κεφαλονιάς!)

 Δημοσιεύει πολίτης φωτογραφίες από τα σφαγεία ακολουθεί κοινωνική κατακραυγή και ως δια μαγείας ο πρόεδρος Γρηγορόπουλος  με βαρύγδουπες δηλώσεις στο Facebook μας λέει ότι το καθάρισε!!! Το πως το καθάρισε μόνο αυτός ξέρει.. Αρκεί να μη φαίνονται τα σκουπίδια από το δρόμο και τα βλέπουν κάποιοι αναιδής δημότες που κάνουν τους δημοσιογράφους..   10 μήνες δεν είχε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην πόλη του και ξαφνικά τώρα το ανακάλυψε;

Δεν τον πίεσε κανένας να κατεβεί υποψήφιος. Άρα έχει αναλάβει να κάνει μια δουλειά . Για αυτή τη δουλειά έχει πάγια αντιμισθία για έργα που ο ίδιος αποφασίζει που πως και σε ποιόν , 4.000 ευρώ το χρόνο! Δεν τα λες και λίγα αυτή την εποχή ε??

Ο Δημότης Κέιν

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις