Χοιρινή τηγανιά με μαύρη μπίρα: Ο μεζές που θα μείνει αξέχαστος!

Δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.

718

Συστατικά
1 κιλό χοιρινό, λαιμό, χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μπουκιές
350 γρ. λουκάνικα, χωριάτικα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κρεμμύδια, μέτρια
1 κύβο κότας
1 φύλλο δάφνης
50 γρ. ξίδι βαλσάμικο
500 γρ. μπίρα, μαύρη
50 γρ. μέλι
3 κλ. δεντρολίβανο, φρέσκο
Για το σερβίρισμα

250 γρ. ρύζι μπασμάτι
δεντρολίβανο, φρέσκο
ρίγανη, φρέσκια

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές κάθετες φέτες (1-2 εκ.) και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά.
Μόλις σοταριστούν τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το ίδιο τηγάνι ξανά σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Στη συνέχεια, λαδώνουμε ελαφρά το κρέας με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε.
Χωρίς να ρίξουμε άλλο λάδι βάζουμε το κρέας στο τηγάνι και το σοτάρουμε πάρα πολύ καλά ώστε να πάρει ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Δεν πρέπει να παρανακατεύουμε το κρέας στην κατσαρόλα γιατί θα βράσει και δεν θα πάρει χρώμα.
Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4 και ξεχωρίζουμε κάθε ένα φύλλο.
Όταν είναι έτοιμο το χοιρινό και έχει ροδοκοκκινίσει τότε ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα λουκάνικα.
Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και τη μαύρη μπίρα.
Τέλος, προσθέτουμε το μέλι, το δεντρολίβανο, τον κύβο και τα φύλλα δάφνης.
Ανακατεύουμε και καλύπτουμε με το καπάκι της κατσαρόλας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και γαρνίρουμε με φρέσκο δεντρολίβανο και φρέσκια ρίγανη.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις