Φωτιές εδώ, φωτιές εκεί, φωτιές και στο μυαλό μας

444

Πέντε μέρες τώρα καίγεται η Πελοπόννησος πατριώτη, χιλιάδες στρέμματα δασών γίνανε στάχτη, οικισμοί εκκενώθηκαν, σπίτια και περιουσίες ξελαμπαδιάσανε, άνθρωποι κινδύνευσαν και όλες οι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο γιατί ο σουλτάνος Μητσοτάκης έχει επιβάλλει καθολική απαγόρευση ειδήσεων, που μπορεί να δείξει την ανικανότητα και τα χάλια τους τα μαύρα.

Πέντε μέρες τώρα καίγεται η Πελοπόννησος αλλά κανένα κανάλι δεν είναι εκεί για να τραβήξει πλάνα και να μεταδίδει ζωντανά από τον τόπο της καταστροφής ενώ  παλιότερα τρέχανε με  έκτακτες συνδέσεις και όταν ακόμα έσκαγε θερμοσίφωνας σε πολυκατοικία.

Πέντε μέρες τώρα οι φωτιές καταστρέφουνε ότι βρούνε στο πέρασμα τους, οι κάτοικοι καταγγέλουνε την κυβέρνηση για έλλειψη συντονισμού  αλλά εσύ πατριώτη  ενημερώνεσαι ακόμα για τη τραγωδία στο Μάτι.

Τη φωτιά που  μαζί με την άλλη στην Ηλεία το 2007, πήρανε τόσες ψυχές μαζί τους και  θα στοιχειώνουν για πάντα τη χώρα. Τη φωτιά που ο Μητσοτάκης θα έσβηνε αμέσως σαν αντιπολίτευση αλλά σαν κυβέρνηση δεν προκάνει, που έλεγε και ο Φλωράκης, για αυτό και κρύβει την πραγματικότητα από τον κόσμο.

Εκείνη τη φωτιά στο Μάτι, που τη στάχτη της σου πετάνε στο πρόσωπο ακόμα, γιατί ψάχνουνε απαντήσεις  τι και ποιος έφταιξε και αναρωτιέμαι, αφού στους ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι τότε,  ο πρωθυπουργός έδωσε προαγωγή και τους έβαλε στην κυβέρνηση του γιατί δεν τους ρωτάει να μάθουνε από πρώτο χέρι τι έγινε…

Γιατί πολύ απλά, ξέρουνε καλύτερα από όλους μας, εμείς δεν θέλουν να μάθουμε.

Την ίδια ώρα, οι φωτιές στη Πελοπόννησο φαίνονται από το διάστημα, τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνουνε λόγο για τεράστια καταστροφή, ο ελληνικός στόλος είναι  σε κόκκινο συναγερμό και οι Ένοπλες Δυνάμεις σε επιφυλακή για τους Τούρκους αλλά  ο πρωθυπουργός άφαντος.

Δεν φαίνεται να σκάει την ζαχαρένια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει χαλαρά τις διακοπές του και φωτογραφίζεται με το ζεύγος Τομ Χανκς, παρακολουθεί παράσταση στην Επίδαυρο, χρησιμοποιώντας παράτυπα και εν μέσω τουρκικής κρίσης στρατιωτικά ελικόπτερα  λες και είναι προίκα από τη μάνα του  αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο…οι εφημερίδες ψάχνουνε τον Τσίπρα.

Καινούργια σέστα ετούτα πατριώτη  αλλά  με όσα βγήκανε στη φόρα τις τελευταίες μέρες, εσύ θέλω  να έχεις τα μέντε σου. Αν στην περιοχή σου  υπάρχουνε λογαριασμοί για ξεκαθάρισμα στη πυροσβεστική  θα σε αφήσουνε μοναχό σου, όπως κάνανε στη Μάνη και στα Κύθηρα, που καήκανε τεράστιες δασικές εκτάσεις και  περιουσίες αλλά αεροπλάνα δεν σηκωθήκανε να βοηθήσουνε…

Αριστοφάνης ο νεότερος

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Καλά που γράφει και ο Αριστοφάνης και μαθενουμε τα νέα.

Comments are closed.