Τρώνε τα αναδρομικά των συνταξιούχων, από 3.9 δις ευρώ θα δώσουν μόνο 900εκ.

237

Η προσπάθεια να μη μαθαίνετε τίποτε απ’ όσα συμβαίνουν πραγματικά, συνεχίζεται με επιτυχία από τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ.

Τα ΜΜΕ που αποθεώνουν τον ηγέτη μας και τον σωτήρα μας πρωθυπουργό, ακόμα και όταν «κουρεύει» τα αναδρομικά των έρμων των συνταξιούχων.

Έγραφε λοιπόν το Πρώτο Θέμα χθες: «Η Κυβέρνηση πρόκειται να καταβάλει “εφάπαξ” μέχρι το τέλος του χρόνου τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις στους συνταξιούχους τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 1,4 δισ. ευρώ».

Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.Η Καθημερινή της 1ης Ιουλίου, είχε ήδη την είδηση εκ των έσω:

«Αδειάζει η κλεψύδρα για την πιλοτική δίκη των αναδρομικών διεκδικήσεων τουλάχιστον 3,9 δισ. ευρώ από 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, καθώς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η επιλογή της ηγεσίας στη Δικαιοσύνη ανάβει το πράσινο φως για την έκδοση της πολυαναμενόμενης απόφασης από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)».

Με άλλα λόγια τα 3,9 δισ. ευρώ έγιναν 1,4 δισ. ευρώ! Και παρά το γεγονός αυτό, τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν. Αντί να καταγγείλουν το γεγονός ότι ξαφνικά χάθηκαν 2,5 δισ. ευρώ.

Στην συνέχεια όμως έρχεται στο φως τροπολογία της κυβέρνησης που τελικά μιλάει για ποσό μόνο 900 εκατ. ευρώ. μόνο για κύριες συντάξεις και μόνο για όσους συνταξιούχους είχαν προσφύγει δικαστικά.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών: «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2017/1852, (ΕΕ) 2018/822, (ΕΕ) 2020/876, (ΕΕ) 2016/1164, (ΕΕ) 2018/1910 και (ΕΕ) 2019/475, συνεισφορά Δημοσίου για την αποπληρωμή δανείων πληγέντων δανειοληπτών λόγω των δυσμενών συνεπειών της νόσου COVID-19 και άλλες διατάξεις», κατατέθηκε η τροπολογία για τα αναδρομικά των συνταξιούχων με βάση την απόφαση του ΣτΕ, που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Ωστόσο:

-Πρώτον, το κόστος που προβλέπει η έκθεση του ΓΛΚ δεν είναι 1,4 δισ. που είπε ο κ. Μητσοτάκης αλλά 900 εκατ. ευρώ.

-Δεύτερον με την ίδια τροπολογία χάνουν το δικαίωμα να προσφύγουν όσοι συνταξιούχοι δεν το έχουν κάνει για να διεκδικήσουν αναδρομικά επικουρικών συντάξεων και δώρων καθώς, όπως τονίζεται «αποσβέννυνται οι αξιώσεις» και το διατηρούν μόνο αυτοί που έχουν σχετικές εκκρεμείς ενώπιον των δικαστηρίων, δίκες.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις