Αυτό που γίνεται στον παράδρομο της Κρανιάς δεν έχει προηγούμενο. Δύο φορές η τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας έχει τοποθετήσει σήματα που υποδεικνύουν ότι συγκριμένος παράδρομος είναι μονόδρομος. Και τις δύο φορές κάποιοι τοπικοί «καουμπόηδες» έχουν πάει και έχουν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά τους, ώστε να μην ισχύουν.

Ο παράδρομος της Κρανιάς είχε σχεδιαστεί αρχικά ως ποδηλατόδρομος λόγω του Πολυκλαδικού Λυκείου που σχεδιαζόταν να γίνει στα Κοκύλια (στη θέση που βρίσκεται σήμερα το ΑΒ), όπως μας είπαν από την Περιφέρεια.

Το σχέδιο όμως αυτό ναυάγησε και ο παράδρομος χαρακτηρίστηκε αργότερα από το Υπουργείο ως βοηθητικός και μονής κατεύθυνσης, από Κοκύλια προς Αργοστόλι.

Με την τοποθέτηση των σημάτων μονοδρόμησης υπήρχαν τοπικές και όχι μόνο αντιδράσεις, ωστόσο τα σήματα αυτά είναι απαραίτητα διότι ο παράδρομος της Κρανιάς στο μεγαλύτερο μήκος είναι στενός και εκ των πραγμάτων δεν χωρούν δύο οχήματα και δεν μπορεί να είναι διπλής κυκλοφορίας.

Άλλο ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα είναι ότι για να εισέλθουν τα οχήματα στον παράδρομο από τον πρώτο κόμβο της Κρανιάς (κόμβος Βαλλιανάτου) και να κινηθούν προς Κοκύλια, κάνουν αναγκαστικά για λίγα μέτρα παραβίαση της κατεύθυνσης του βασικού ρεύματος κυκλοφορίας από Πόρο!

Από την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας μας είπαν ότι ούτε υπάρχει η δυνατότητα να αλλάζονται κάθε λίγο και λιγάκι τα σήματα, ούτε φυσικά να αστυνομεύεται συνέχεια το σημείο.

Αν συνεχιστεί αυτή η ιστορία θα γίνουν αναγκαστικά ενέργειες για μόνιμο κλείσιμο της εισόδου στον παράδρομο. Αφήστε λοιπόν τα καουμποϋλίκια γιατι μπορει να προκαλέσετε καταστάσεις που θα πέσετε και εσείς οι “εξυπνοι” μέσα.

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «μεταφόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του kefaloniapress.gr

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις