Πόσα πλήρωσε ο Θεόφιλος για την καθαριότητα στα λιμάνια; Πόσα ;

525

Και να θέλεις δεν σε αφήνουν να αγιάσεις! Η κατάσταση εκεί στο Λιμενικό Ταμείο, έχει ξεφύγει μονοτάρως!

Μέχρι προχθές γράφαμε για την έλλειψη καθαριότητας στα λιμάνια και το ότι ξέχασε ο  Θεόφιλος Μιχαλάτος Δήμαρχο-Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου να τοποθετήσει άτομα για να καθαρίσουν ή ότι δεν έβρισκε τους κολλητούς  που να τους έχει εμπιστοσύνη ντε,  ότι καθαρίζουν καλά  για να μην εκτίθεται στον κόσμο.

Ήλθε λοιπόν η ώρα και έκανε απευθείας αναθέσεις (τι άλλο??) στα λιμάνια για την καθαριότητα και γέλασε κάθε πικραμένος. Έτσι θα γελάσετε και εσείς με όσα θα διαβάσετε πάρα κάτω.

Πριν αναφέρουμε ένα-ένα τα λιμάνια και πόσο θα πληρωθούν οι καθαριστές να κάνουμε ΤΡΕΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ επισημάνσεις.

  1. Η χρονική περίοδος των αναθέσεων του Θεόφιλου Μιχαλάτου είναι  από 1/8/2020  έως 31/12/2020 δηλαδή 5 μήνες και  ΟΧΙ 12 μήνες όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.
  2. Στην έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στο Λιμενικό Ταμείο επί προέδρου Αλέξη Μοσχονά ,  μια από τις παρατηρήσεις τους  ήταν η  «Μη αιτιολογημένη αύξηση οικονομικού αντικειμένου σύμβασης».  Θα δείτε πάρα κάτω γιατί το αναφέρουμε.
  3. Τα λιμάνια δεν μεγάλωσαν σε μέγεθος , είναι τα ίδια.

Ας πάρουμε  το λοιπόν τα λιμάνια ένα-ένα για το τι πλήρωνε το Λιμενικό Ταμείο για την καθαριότητα τα προηγούμενα χρόνια για σύμβαση πέντε (5) μηνών και τι πληρώνει τώρα..

ΛΙΜΑΝΙ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ- ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΣΣΑΔΑΣ

ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ:   9.003,07ευρώ.

ΜΟΣΧΟΝΑΣ:   6.625 ευρώ

ΠΡΙΝ ΜΟΣΧΟΝΑ:   4. 541 ευρώ

Δηλαδή για την καθαριότητα στα λιμάνια Αργοστολίου και Πεσσάδας: Ο Μιχαλάτος πλήρωσε … 36% περισσότερα απ’ότι ο Μοσχονάς και …98% περισσότερα από την προηγούμενη περίοδο !!!

ΛΙΜΑΝΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ: 8.011,21  ευρώ

ΜΟΣΧΟΝΑΣ: 6.125 ευρώ

ΠΡΙΝ: 4.166 ευρώ

Δηλαδή για το λιμάνι του Ληξουρίου: Ο Μιχαλάτος πλήρωσε … 32% περισσότερα απ’ ότι ο Μοσχονάς και …92% περισσότερα από την προηγούμενη περίοδο !!!

ΛΙΜΑΝΙ ΣΑΜΗΣ

ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ: 7.673,32  ευρώ

ΜΟΣΧΟΝΑΣ: 5.692 ευρώ

ΠΡΙΝ: 4.125 ευρώ

Δηλαδή για το λιμάνι της Σάμης: Ο Μιχαλάτος πλήρωσε … 35% περισσότερα απ’ ότι ο Μοσχονάς και … 86% περισσότερα από την προηγούμενη περίοδο !!!

 ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΡΟΥ

ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ: 9.013,97  ευρώ

ΜΟΣΧΟΝΑΣ: 5375 ευρώ

ΠΡΙΝ: 3708 ευρώ

 Δηλαδή για το λιμάνι της Σάμης:  Ο Μιχαλάτος πλήρωσε … 68% περισσότερα απ’ ότι ο Μοσχονάς και … 143 % περισσότερα από την προηγούμενη περίοδο !!!

ΛΙΜΑΝΙ ΦΙΣΚΑΡΔΟΥ

Οσο αφορά το Φισκάρδο σημειώστε ότι μέχρι το 2014 δεν πληρωνόταν κανείς για καθαριότητα γιατί τα τραπεζοκαθίσματα κάλυπταν σχεδόν όλη την χερσαία ζώνη λιμένα και οι επαγγελματίες διατηρούσαν ο καθένας με επιμέλεια τον χώρο καθαρό με δική τους ευθύνη.

ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ: 4.338,04 ευρώ

ΜΟΣΧΟΝΑΣ: 4.146 ευρώ

ΠΡΙΝ: 3.292 ευρώ

 Δηλαδή για το λιμάνι του Φισκάρδου:

Ο Μιχαλάτος πλήρωσε παραδόξως μόνο 4% περισσότερα απ’ ότι ο Μοσχονάς αλλά… 32 % περισσότερα από την προηγούμενη περίοδο !!! Και από όσο ξέρουμε οι καταστηματάρχες φροντίζουν με δικά τους έξοδα την καθαριότητα στους χώρους τους.

 Επίσης δεν έχει αναρτηθεί ακόμη στην Διαύγεια  η απόφαση του Δημαρχο-Προέδρου για το ποιός έχει αναλάβει την καθαριότητα του Φισκάρδου, ούτε και η σχετική σύμβαση, τα χρήματα πάντως στον κωδικό υπάρχουν.

ΛΙΜΑΝΙ ΒΑΘΥ ΙΘΑΚΗΣ

ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ: 5.002,92  ευρώ

ΜΟΣΧΟΝΑΣ:   3.300 ευρώ

ΠΡΙΝ: 2.783 ευρώ

 Δηλαδή για το λιμάνι στο Βαθύ της Ιθάκης: Ο Μιχαλάτος πλήρωσε … 52% περισσότερα απ’ ότι ο Μοσχονάς και … 80 % περισσότερα από την προηγούμενη περίοδο !!!

Περιμένουμε βεβαίως να δούμε και πόσο θα κοστίσει φέτος η καθαριότητα στο λιμάνι του Πίσω Αετού, αφού σας θυμίσουμε ότι  ενώ κάθε χρόνο η καθαριότητα στις τουαλέτες στοίχιζαν 2.976 ευρώ, το 2019  ο κ. Μοσχονάς έσπασε κάθε ρεκόρ πληρώνοντας 7.220 ευρώ τουτέστιν αύξηση … 143% !!!

Περιμένουμε με ενδιαφέρον την απόφαση να δούμε αν ο Θεόφιλος θα σπάσει το ρεκόρ του Αλέξη.  Είναι βλέπετε μεγάλος ο ανταγωνισμός.

Να ρωτήσουμε πάλι τα μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου τι λένε για όλα αυτά ή  χάνουμε τα λόγια μας??

Ελένη Δ. Χιόνη

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις