Στις 13/8/2020 γράψαμε για τις αναθέσεις του Προέδρου του Λιμενικού  Ταμείου Θεόφιλου Μιχαλάτου για την καθαριότητα στα λιμάνια της Κεφαλονιάς και το πόσα παραπάνω πλήρωσε  φέτος σε σχέση με πέρυσι για ένα  πεντάμηνο δηλ μέχρι 31/12/2020.  (Διάβασε εδώ)

Ο κ. Μιχαλάτος μας δικαιολογήθηκε ότι για όλα φταίει ο κορωνοϊός και οι περισσότερες εργατοώρες που έβαλε στο προσωπικό προκειμένου να είναι καθαρά τα λιμάνια. . (διάβασε εδώ)

 Εμείς τον διαψεύσαμε, λέγοντάς του μεταξύ των άλλων, ότι από τον Μάρτη που έχουμε κορωνοϊό,  το μόνο που δεν φρόντισε ήταν η καθαριότητα και επισημαίναμε  συνεχώς. Και μία ακόμη απόδειξη  ήταν ότι τις αναθέσεις στους αναδόχους τις έκανε Αύγουστο μήνα….. (διάβασε εδώ).

Σήμερα λοιπόν επειδή, τίποτα δεν λέμε τυχαία, θα κάνουμε μια βόλτα στο Ληξούρι απέναντι από το ΚΤΕΛ και λίγο πιο πέρα,  για να δείξουμε στον κ. Μιχαλάτο την καθαριότητα και τις επι πλέον εργατοώρες όπως μας τις λέει αυτός και όπως τις μαρτυρούν οι φωτογραφίες.

 ΛΙΜΑΝΙ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ – Κόστος καθαριότητας με απευθείας ανάθεση

  • ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ: 8.011,21  ευρώ
  • ΜΟΣΧΟΝΑΣ: 6.125 ευρώ
  • ΠΡΙΝ: 4.166 ευρώ

Δηλαδή για το λιμάνι του Ληξουρίου: Ο κ. Μιχαλάτος πλήρωσε … 32% περισσότερα απ’ ότι ο Μοσχονάς και …92% περισσότερα από την προηγούμενη περίοδο !!!

Και είμαστε σε τουριστική σεζόν, Θεόφιλε, που υποτίθεται κάνουμε το καλύτερο για το νησί σας , φαντάσου τι θα βλέπουμε όταν θα φύγουν και θα μείνουμε εμείς και εμείς.

Nα ρωτήσουμε και κάτι , όλα αυτά τα χόρτα στην ζώνη αρμοδιότητάς σας και στα παρτέρια και δίπλα στο πεζοδρόμιο στα Λεγατάτα, δεν είναι θέμα καθαριότητας και ευπρεπισμού;

Η σύμβαση λέει:

  1. Περιποίηση και πότισμα των παρτεριών που βρίσκονται στους ανωτέρω χώρους τους θερινούς μήνες.

    6. Λοιπές εργασίες ειδικών καθαρισμών και ευπρεπισμού χώρων σύμφωνα με τις υποδείξεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας Ιθάκης, ακόμα και σε περίπτωση έκτακτων αναγκών (Κυριακές και αργίες) όποτε κρίνει αυτό ότι απαιτείται.

ΠΟΙΟΣ πρέπει να τα καθαρίσει και ΠΟΤΕ; Αν δεν πρέπει να τα καθαρίσει ο ανάδοχος και δεν πρέπει και εσείς σαν φορέας να του το υποδείξετε, να μας πείτε  που πρέπει να   κάνουν τα παράπονά τους, οι άνθρωποι, όταν κάνουν τον περίπατό τους;

Μήπως να τους πούμε να πάρουν τσαπί και σκούπα για να καθαρίσουν;;;; Γιατί τα χορτάρια μάλλον θα μεγαλώσουν , δεν προβλέπουμε να ξεραθούν, καταπράσινα είναι  δίπλα στο πεζοδρόμιο.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου που προέρχονται από τον Δήμο Ληξουρίου δεν είναι ανάγκη να τα ρωτήσουμε, όλα τα βλέπουν εξαιρετικά και ομόφωνα !  Ω τι σύμπνοια ! Ω ! Τι συνεργασία !Κατά τα άλλα, εμείς “κατηγορούμεθα” ότι  προσπαθούμε να απαξιώσουμε το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου που κάνει τέτοια άψογη δουλειά! Θαυμάστε την!

 

Ε.Χ.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις