- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Τοποθετούμε στο κέντρο της κατσαρόλας ένα στρογγυλό κουπάτ, προσθέτουμε νερό μέχρι να φτάσει περίπου το ύψος του κουπάτ ή ένα δάχτυλο πιο κάτω, και τοποθετούμε προσεκτικά ένα πιάτο από πάνω.
- Πασπαλίζουμε τα φιλεταρισμένα ψάρια που θέλουμε να ψήσουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι ψάρια θέλουμε).
- Μόλις βράσει το νερό, τοποθετούμε τα ψάρια πάνω στο πιάτο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι (το φιλέτο σολομού χρειάζεται 6-8 λεπτά ψήσιμο ενώ το φιλέτο τσιπούρας χρειάζεται 4-6 λεπτά).
- Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και σερβίρουμε με βραστά λαχανικά, πασπαλίζουμε με έξτρα ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με λίγες φέτες λεμονιού ή λάιμ.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις