Ανάμεσα στα άλλα τερατουργήματα που κληροδότησε στην πόλη του Αργοστολιού η δημοτική αρχή Παρίση – Λυκούδη, είναι το έργο που  ξεκινάει από τον Ναυτικό Όμιλο και καταλήγει στον Μαϊστράτο.

Πρόκειται για την πεζοδρόμηση του παραλιακού μετώπου, την κατασκευή του υποτιθέμενου ποδηλατόδρομου, την δεντροφύτευση κοκκοφινίκων και την δημιουργία τεράστιων χώρων -υποτίθεται- πράσινου.

Ένα έργο που έγινε τόσο πρόχειρα μόνο και μόνο για να μας πουν κάποιοι ότι άφησαν πίσω τους μια παρακαταθήκη. Και πράγματι άφησαν, πήραν μια πανέμορφη πόλη και την μετέτρεψαν σε κόλαση ασχήμιας και κακοτεχνιών για κατοίκους κι επισκέπτες.

Πάμε Μαϊστράτο!

Ο ποδηλατόδρομος που υποτίθεται έγινε για να διευκολύνει τους ποδηλάτες και να προσφέρει σε παιδιά κι ενήλικες μια ασφαλή διαδρομή κοντά στην θάλασσα, στρώθηκε με αμφιβόλου ποιότητας υλικό που έχει ήδη αρχίσει να ξεφτάει, δεν προστατεύεται από ειδική ευδιάκριτη σήμανση και είναι μονίμως κατειλημμένος από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τρέιλερ.

Οι κοκκοφοίνικες που στοίχισαν ένα μάτι κι επιλέχθηκαν γιατί υποτίθεται ήταν ανθεκτικοί, στέκουν ξερά κλαριά, χωρίς να μπορούν να προσφέρουν το πράσινο και τον ίσκιο που τόσο πολύ έχει ανάγκη το Αργοστόλι αφού αφέθηκαν στην μοίρα τους από την στιγμή που φυτεύθηκαν.

Στην πεζοδρόμηση που έγινε παράλληλα με την ακτογραμμή, τα φρεάτια των όμβριων υδάτων τοποθετήθηκαν πάνω από το οδόστρωμα ή σε πολλά σημεία αυτό κάνει κοιλιά με αποτέλεσμα να λιμνάζουν τα νερά χειμώνα καλοκαίρι.

Οι τεράστιοι χώροι υποτίθεται πράσινου, που ελάττωσαν κατά πολύ το πλάτος του δρόμου από το σπιτάκι των ψαράδων, στέκουν  γεμάτοι αγκάθια και ζοχούς ή και χωρίς αυτά μόνο με  χώματα που με το παραμικρό αεράκι παρασύρονται και καλύπτουν τα πλακόστρωτα μονοπάτια.

Το έργο περιελάμβανε και φύτευση γκαζόν που θα γέμιζε αυτούς τους χώρους αλλά όσο μπήκε ξεράθηκε είτε λόγω κακής ποιότητας είτε λόγω αφροντισιάς και τα τελευταία φυτά και λουλούδια που φυτεύθηκαν για να ομορφύνει ο χώρος, επίσης αφέθηκαν στην μοίρα τους και ξεράθηκαν κι εκείνα.

Στη θέση του παλιού καρνάγιου οι ειδήμονες τοποθέτησαν σκάμματα από μπετόν για να πατινάρουν υποτίθεται  τα πιτσιρίκια  Skateboard αλλά τελικά μείνανε τα γκρίζα βουναλάκια να προβληματίζουν με την ύπαρξη και τις κακοτεχνίες τους. Τα κάγκελα είναι πολύ κοντά στα αναχώματα, ενώ ένα επικίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών παγκάκι είναι στην αρχή του χώρου.

Εκείνο όμως που ξεπερνάει κάθε φαντασία, είναι η ειδική σήμανση που υπάρχει για να  διευκολύνει τους τυφλούς συμπολίτες μας στο βάδισμα και την βόλτα τους.

Σε πολλά σημεία γίνεται επικίνδυνη γιατί  διασχίζει κάθετα τον δρόμο, αλλού σταματάει απότομα, αλλού ανεβαίνει σκαλιά. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής σήμερα είναι γεμάτο χώματα και λάσπες από νερό που τρέχει και στο σημείο μπροστά από το σπιτάκι των ψαράδων τα πλακάκια έχουν μπει ανάποδα… Αηδιαστική κατάσταση.

Τόσο ”οι ειδήμονες” που  τοποθέτησαν τα ειδικά πλακίδια όσο κι εκείνοι που τα έλεγξαν μάλλον ανίδεοι ήταν. Ευτυχώς που στη πόλη μας δεν έχουμε κατοίκους με προβλήματα όρασης, οι τουρίστες ας ενημερωθούν για το vivere pericolosamente   που τους προσφέρουμε!

Και στο τέλος αναρωτιέται ο δημότης πόσο δημόσιο χρήμα κατασπαταλήθηκε για όλο αυτό το έργο, που τελικά ούτε λειτουργικό είναι ούτε καλαίσθητο είναι και μας εκθέτει ανεπανόρθωτα ως κοινωνία.

Ελένη Δ. Χιόνη

Υ.Γ.  Θεόφιλε, εφκειά τα 19.364 τόσα ευρώ για χώματα και λουλούδια που ακριβώς πήανε; Πάω πάνου κάτου το παραλιακό μέτωπο και δεν τα βρίσκω πουθενά. Κάτι ζωχούς είδα μονάχα..  Γιατί αφού έχει βγει ένταλμα πληρωμής από τον Ιούνιο σημαίνει ότι τα παραλάβατε , είδατε ότι είναι στη θέση τους και τον πληρώσατε τον άνθρωπο. Εγώ γιατί δεν τα βλέπω; Αόρατα είναι;

 

Μαϊστράτο – Mια κατεστραμμένη περιοχή

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΙΣΤΡΑΤΟ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ! ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ
    ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΞΥΛΙΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ- Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ;
    ΑΝ ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ;

Comments are closed.